GÜNDEM - 13 Eylül 2024 Cuma 09:07

Turgutlu Belediyesi Zabıta ekiplerinden modernizasyon adımı

A
A
A
Turgutlu Belediyesi Zabıta ekiplerinden modernizasyon adımı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, kısa bir süre önce görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameralarını kullanmaya başlayan Turgutlu Belediyesi zabıta ekipleri, şimdi de tablet bilgisayarlara geçiş yaparak modernizasyon sürecini hızlandırdı.


Vatandaşların daha kaliteli hizmet almasını amaçlayan Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, teknolojiyi bu hedef doğrultusunda etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Yeni uygulama kapsamında, zabıta ekipleri artık çalışmalarını tablet bilgisayarlar üzerinden yürütecek. Ekipler, tablet bilgisayarlarla TC kimlik numarası ile sorgulama yapabilecek, işyerinin açma ve çalışma ruhsatını kontrol edebilecek, doğrudan ceza yazabilecek ve tutanak tutabilecek. Bu sayede, çözüm süreçleri hızlanacak ve hizmet kalitesi artacak.



Ekipler işgal denetimlerine devam ediyor


Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yayaların cadde ve sokaklardaki kaldırımları güvenli kullanabilmeleri amacıyla Turgutlu genelinde pek çok noktada denetimlerini gerçekleştirdi. Denetimler sırasında kanun ve mevzuata aykırı olarak motorlu araç, ticari malzeme ve gıda ürünlerini kaldırım ve yol kenarlarına yerleştiren işyerleri hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Kaldırım ve yol işgalinin önüne geçmek adına denetim ve çalışmalar devam edecek.


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Zabıta ekiplerimizin teknolojiyi kullanarak hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Tablet bilgisayarların kullanımı, hem vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı yanıt vermemizi sağlayacak hem de ekiplerimizin iş süreçlerini daha verimli hale getirecek. Teknolojik yeniliklerle hizmet anlayışımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.



Turgutlu Belediyesi Zabıta ekiplerinden modernizasyon adımı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.