GÜNDEM - 28 Şubat 2025 Cuma 14:31

Turgutlu’da camiler ilk teravihe hazır

A
A
A
Turgutlu’da camiler ilk teravihe hazır

Turgutlu Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde ilçe genelindeki camilerde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Vatandaşların ibadetlerini temiz ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, camiler temizlenerek Ramazan ayına hazırlandı.


Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Ayı öncesinde ilçe genelindeki camilerde rutin olarak sürdürdüğü temizlik çalışmalarına hız verdi. Yıl boyunca ibadethanelerin düzenli olarak temizliğini gerçekleştiren ekipler, Ramazan öncesi merkez ve kırsal mahallelerdeki camileri ilk teravih namazına hazır hale getirdi. Çalışmalar kapsamında, camilerde bulunan halıların yıkama temizliği titizlikle gerçekleştirildi.


Temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirten Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş Ser, "Birlik, beraberlik ve dayanışmanın pekiştiği Ramazan ayında hemşehrilerimizin daha sağlıklı şartlarda huzur içinde ibadet edebilmeleri için ilçemizdeki camilerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Rutin haline getirdiğimiz cami temizliği çalışmalarımız Ramazan ayın boyunca da devam edecek. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayı Turgutlu’muza ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve bereket getirsin. Tutulacak oruçların, edilecek duaların kabul olmasını diliyorum" dedi.



Turgutlu’da camiler ilk teravihe hazır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da yılbaşı öncesi geniş çaplı uygulama: Kaçak ve sahte alkole geçit yok Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, il genelinde yılbaşı öncesi huzur ve güven ortamının korunması amacıyla kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme ile İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Çok sayıda noktada eş zamanlı olarak sabit yol ve hareketli yol denetimleri yapılırken, alkollü ve alkolsüz umuma açık işyerleri de detaylı şekilde kontrol edildi. Denetimlerin özellikle yılbaşı öncesi artış gösteren kaçak ve sahte alkol satışının tespiti ve önlenmesi amacıyla yoğunlaştırıldığı belirtildi. Halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden kaçak ve sahte alkolle mücadele kapsamında işyerlerinde ruhsat, bandrol ve ürün içerikleri titizlikle incelendi. Gerçekleştirilen uygulamalarda ayrıca aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin önlenmesi, suç ve suç unsurlarının tespiti hedeflendi. Bu kapsamda bin 620 şahıs ile bin 200 araç sorgulandı. Emniyet yetkilileri, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirebilmesi için denetimlerin artarak süreceğini vurgularken, özellikle kaçak ve sahte alkol konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri çağrısında bulundu.