SAĞLIK - 03 Mart 2025 Pazartesi 13:31

Yunusemre’den sigara bağımlılığına karşı farkındalık etkinliği

A
A
A
Yunusemre’den sigara bağımlılığına karşı farkındalık etkinliği

Yunusemre Belediyesi, sigara bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.


Yunusemre Belediyesi, çalışanlarının sağlığını korumak ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklemek amacıyla sigara bağımlılığı konusunda bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Gönüllüleri iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, çalışanların sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini daha iyi anlamaları amaçlandı. Etkinlik kapsamında, sigaranın zararları hakkında bilgilendirme yapılırken, çalışanların kendi sağlık durumlarını daha yakından görmelerine imkân tanıyan uygulamalar da gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan çalışanlara solunum testi yapıldı. Katılımcılar, bu testle sigara kullanımının akciğer fonksiyonları üzerindeki zararlarını somut bir şekilde görme fırsatı buldu.


Yunusemre Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Birsen Öcal ve Halkla İlişkiler Müdürvekili Nuray Çevirmeci’nin de katıldığı etkinlikte, sigara bırakma sürecine destek olacak uygulamalar hakkında bilgi verildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sigarayı bırakmak isteyenlerin ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı üzerinden 7 gün 24 saat destek alabileceklerini ifade etti.



Yunusemre’den sigara bağımlılığına karşı farkındalık etkinliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küresel müzik endüstrisinde yeni dönem İstanbul’da MESAM, MSG ve MÜYAP iş birliğiyle "Türkiye’nin Yeni Yol Haritası’ toplantısı gerçekleştirdi. Programda, küresel müzik endüstrisindeki dijitalleşmenin yeni iş modelleriyle birlikte hızla dönüşmesi ve telif haklarının bu dönüşümünün en kritik başlıklardan biri haline gelmesi vurgulandı. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve MÜ-YAP iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, MESAM Başkanı Recep Ergül, MSG Başkanı Ferhat Göçer, MÜ-YAP Başkanı Bülent Seyhan, MÜ-YAP yöneticisi Bülent Forta ve çok sayıda sanatçı katıldı. Programda, küresel müzik endüstrisindeki dijitalleşmenin yeni iş modelleriyle birlikte hızla dönüşmesi ve telif haklarının bu dönüşümünün en kritik başlıklardan biri haline gelmesi vurgulandı. Toplantıda konuşan MESAM Recep Ergül, "Global telif gelirleri açısından baktığımızda çatı kuruluşumuz CISAC yani Uluslararası Söz Yazarları ve Besteciler Konfederasyonu verilerine göre sadece eser sahipleri itibarıyla 13.97 milyar Euro gibi bir telife ulaşılmış 2025 yılı itibarıyla. Bunun yüzde 51,2’sini Avrupa payı olarak düşündüğümüzde biz neresindeyiz? Değerli arkadaşlar özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yayınladığı bir genelgeyle tüm otellerin toplu lisansa tabi tutulması ve herkesin telif bedelini ödüyor olması neticesinde ve bu dijital platformlarla yapılan anlaşmalar neticesinde eser sahipleri meslek birlikleri olarak yani MESAM ve MSG olarak 2025 verileri itibarıyla 2.5 milyar rakamına ulaşıldı. Her iki meslek birliğinin toplam 27.327 üyesi var. Bunu böldüğümüzde belki çok dişe dokunur bir şey çıkmayacaktır ancak 5 yıl önceki yerimiz itibarıyla baktığımızda da epey mesafe kat etmiş görünüyoruz" ifadelerini kullandı. MSG Başkanı Ferhat Göçer de, "5 ana mecramız var aslında bütün mücadelemizi verdiğimiz. Bu beş mecra; başta UMK’lar, yani bildiğiniz aslında restoranlardan tutun da taksilere, otobüslere kadar aklınıza berberler, güzellik salonları, restoranlar, kafelere Türkiye’de yaklaşık 500 bine yakın mekandan bahsediyoruz bunlara otobüsleri, taksileri saymıyorum. 500 bin UMK dediğimiz mecra var" dedi.