YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 18:04

MİDYAT KORUMA KURULU BAŞKANLIОI`NDA DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
MİDYAT KORUMA KURULU BAŞKANLIОI`NDA DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

Mardin`in Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu başkanlığında, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü toplantısı yapıldı.
Çağ Sofra Salonu`nda her ay düzenli olarak yapılan komisyon toplantısına Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk başkanlık yaptı. Midyat Belediye Başkanlığı`nın ev sahipliğini yaptığı yemekli toplantıda başvurular değerlendirilerek görüşülmek üzere kurula sunuldu. Komisyon gündeminde yer alan maddeler tek tek görüşülmesinin ardından Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunları doğrultusunda iş, iş yeri kurma ve yardım talebinde bulunanların talepleri görüşüldü. Toplantıda Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu Başkanlığında görevli Sosyolog Tekin Karaçam, kurula gelen talepleri komisyona sundu. Gelen talepler hakkında Koruma Kurulu Başkanlığına çeşitli bilgiler verdi. Koruma Kurulu Başkanlığına kendi işletmesini açmak üzere yardım için başvuran eski hükümlüler, taleplerini kurula görüşülmek üzere sunarak gelinen noktayı anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir MÜSİAD Kırşehir Şubesi "Kur’an-ı Kerim" ayetiyle farkındalık oluşturdu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Şubesi, Kur’an-ı Kerim ayetinin yazılı olduğu pankart ile ticaret ahlakına dikkat çekti. MÜSİAD Kırşehir Şubesi, A’râf Suresi 54. Ayetinde yer alan "Bilesiniz ki yaratmak ta yarattıklarına yasa koymakta Allah’a aittir. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!" yazılı pankartı şube binasına asarak ticaret ahlakına dikkat çekmek istedi. MÜSİAD Şube Başkanı Ali Rıza Aslan, Kur’an- Kerim ayetinin yazılı olduğu pankartın insanların dikkatini çektiğini ve toplumun yozlaşmasının önüne geçeceklerini düşündüğünü söyleyerek, "Pankartla farkındalık oluşturmak istedik. Toplumda ticari ahlakın bozulduğunu hissediyoruz. Özellikle fiyat geçişlerinde ticari ahlakın değer kaybına uğradığını görmekteyiz. Dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için pankart astık. Astığımız pankart güzel oldu ve dikkat çekti. Bir çok arkadaşımız ve insan bizi aradı bizlerde pankartı asma nedenimizi anlattık" dedi. "Kur’an-ı Kerim her şeye öncü" Kur’an-ı Kerim’in her şeye öncü olduğunu ve toplumun düzelmesinde de önemli bir etken olduğuna dikkat çeken Aslan, "Ayrıca sosyal ilişkilerimizde arkadaş çevresi ilişkilerimizde düzeyli ve ahlaklı davranışların sergilenmesi konusunda dikkat çekmek istedik. Biz, Türk toplumu ve Müslüman bir ülkeyiz. Peygamberimizin sünneti ve yaratan Allah’ın ayetleri bizlerin; güzel ahlaklı olmasını istiyor. Bizde pankartı bu doğrultuda astık. Pankart inşallah bir farkındalık oluşturur ve insanlar toplumsal ilişki ve ticari ilişkilerinde kendilerine çeki düzen verirler" diye konuştu.
Mersin Caretta carettaların yumurtlama alanlarından Kazanlı sahili temizlendi Akdeniz Belediyesince, caretta carettaların önemli yumurtlama alanlarından biri olan Kazanlı sahilinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Kazanlı Kültür ve Sanat Evi eğitmenleri ile kursiyerlerinin de katıldığı etkinlikte, Çevre Koruma Kontrol ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kazanlı Mahallesi sahilinde biriken çöplerle, denizden gelen atıkları topladı. Caretta carettaların yuvalama alanlarına zarar gelmemesi için temizlik çalışması esnasında sahilin üst bölümüne şerit çekildi. Etkinliğe anneleri ile katılan çocuklar da çöp topladı. "Buralar bizim doğamız, evimiz, yaşam alanlarımız" Bölge sakinlerinin piknik yapmak veya denize girmek için kullandığı sahilde gerçekleşen temizlik çalışmasına Başkan Hoşyar Sarıyıldız da katıldı. Doğanın korunması, çevrenin temiz ve sağlıklı tutulması noktasında daha duyarlı ve dikkatli olunması çağrısında bulunan Sarıyıldız, "Belediyemizin emektarları, halkımız, bu alanda çalışma yürüten STK’lar ve çocuklarımızla sahil şeridimizi temizledik. Durum maalesef vahim bir halde. Sahilimiz, plastik atıklardan geçilemeyecek hale gelmiş. Burası aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı bir bölge. Böylesi bir yerde bu tür kirlilik olması bizleri derinden üzdü. Halkımıza çağrımız, doğamızı, çevremizi lütfen temiz tutalım, kirlenen yerleri el birliğiyle temizleyelim. Çünkü buralar bizim doğamız, evimiz, yaşam alanlarımız" dedi. Çok sayıda personelin de yer aldığı etkinlikte, denizden gelen çeşitli atıklar ve çöpler ile naylon, plastik ve cam kırıkları gibi çöp ve atıklar poşetlenerek çöp taksiler yardımıyla sahilden çıkarıldı. Ekiplerin, başta Kazanlı olmak üzere diğer sahil bölgelerinde de temizlik çalışmalarını düzenli şekilde sürdüreceği bildirildi.
Şanlıurfa Doğaseverler Halfeti’de ’karagül’ü aradı Dünyada sadece Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişen ’karagül’e dikkat çekmek isteyen doğaseverler, ilçeye gelerek her yerde karagülü aradı. Doğaseverler, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Doğaseverler, dünyada sadece Halfeti’de yetişen karagüle dikkat çekmek için yapılan etkinliklerde tarihi alanları gezip müzik eşliğinde eğlendi. Daha önce karagülün doğal yetişme alanı olan ve baraj sularının yükselmesiyle su altında kalan Çekem köyüne de giden 120 kişilik doğasever grubu, suda yüzüp bölgede yürüyüş yaptı. Yürüyüş esnasında arazide doğal olarak yetişen karagülü arayan doğaseverler, herhangi bir şey bulamayınca ilçedeki seralara gitti. Serayı gezen doğaseverler, Karagülü görme imkanı buldu. Tekne turu da yapan doğaseverler, endemik türler arasında bulunan karagülün daha çok yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Şu anda su ile kaplı olan alanlarda karagül yetiştiğini söyleyen Mehmet Altundağ, "Bir zamanlar bu ıssız köyde insanlar yaşıyordu. Arkadaşların şu an yüzdüğü yerde Karagül yetişiyordu. Köyde gezdik, ama Karagül’ü bulamadık” dedi. Karagülün şu anda sadece seralarda yetiştiğini söyleyen Başak Helin Güneş, "Şu an arkadaşların yüzdüğü yerde karagül yetişiyordu. Suların yükselmesi ile beraber karagülün doğal yetişme alanları çok daraldı. Karagül şu an sadece seralarda yetiştiriliyor” ifadelerini kullandı. Bölgede artık karagül yetiştiricisinin azaldığını da dile getiren Aysel Ciğerlioğlu, "Karagül endemik bir bitkidir. Sadece Halfeti’de yetişiyor ama suların yükselmesinden dolayı fazla yetiştirilemiyor.” Dedi. Karagülü göremediklerini söyleyen Yunus Emre Şimşeksoy, "Karagülü doğal ortamda görmek amacıyla geldik ama karagülü ancak seralarda bulabildik” şeklinde konuştu. Yürüyüşte karagüle rastlamadıklarını söyleyen Jiyan Akın, "Yürüyşümüş sırasında karagüle rastlayamadık ancak seralarda bulabildik” dedi. Karagüle sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Rukiye Çiftçi, ”Karagüle sahip çıkmamız gerekiyor. Gülümüz Urfa dışına çıktığında rengi değişiyor” ifadelerine yer verirken Elif Alaybeyi ise "Karagülü yerinde gördük. Gerçekten ilgi çekiciydi” diye konuştu. Etkinliğe Şanlıurfa Kamp Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü (Urfakamping) ile Şanlıurfa Mimarlar ve İç Mimarlar Odası üyeleri katıldı.