YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 10:57

FİZİK ETKİNLİK GÜNLERİ`NİN 5`İNCİSİ MARDİN`DE YAPILDI

A
A
A
FİZİK ETKİNLİK GÜNLERİ`NİN 5`İNCİSİ MARDİN`DE YAPILDI

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu`nun (TÜBİTAK) Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında düzenlediği "Fizik Etkinlik Günleri" projesinin 5. etkinliği Mardin`de yapıldı.
Proje yürütücülüğünü Dr. Nihal Coşkun`un yaptığı etkinliğe uzman personel olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Güneş, ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Eryılmaz, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Fizik Komisyonu üyesi uzman Ayşe Arslan, Ankara Bahçelievler Anadolu Lisesi fizik öğretmeni Necati Bağcı ve proje eğitmenleri Darüşşafaka Kurumları`ndan fizik öğretmeni Dünya Doğan Yılmaz ile Özel Doğuş Okulları Fen Lisesi fizik öğretmeni Nilgün Serbest
katıldı. Mardin Fen Lisesi`nde 2 gün süren etkinliğe ayrıca Mardin`in değişik ilçelerinden 73 fizik öğretmeni katıldı. Etkinliğin birinci gününde öğretim programının uygulanışı ile ilgili sorunlar tartışıldı. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini özümsetmek amacı ile öğretim üyeleri ve uzman personeller tarafından fizik öğretmenlerine iki grup halinde uygulamalı eğitim verildi. Etkinliğin ikinci gününde ise eğitim alan fizik öğretmenleri, Mardin Fen Lisesi`nde öğrenim gören 9-12. sınıf öğrencileri ile
birlikte laboratuvarda gruplar halinde etkinlikler denedi.
Öğretmen ve öğrencilerin fizik konularındaki bilgi birikimini arttırmayı, fizik bilimine karşı pozitif tutum geliştirmeyi, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini özümsetmeyi, fiziğin yaşayarak görsel bir şekilde öğretilmesine örnek teşkil etmeyi, öğrencilerin ilgi, merak, açık fikirlilik ve girişimci yönlerini geliştirmeyi hedefleyen "Fizik Etkinlik Günleri" projesinin İstanbul, Muş, Bitlis, Bingöl ve Mardin illerinde gerçekleştirildiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’e pitbull saldırısı davasında karar Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramasına ilişkin davada, 5 sanık hakkında 6 yıl, 1 sanık hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gaziantep 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada Asiye Ateş’in ailesi, ailenin avukatı Ender Kılıç ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı da hazır bulundu. Sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Ailenin avukatı Ender Kılıç, sanıkların en ağır cezayı almasını talep ederken, duruşma savcısı da sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklar Mustafa E., Mustafa Y., Süheyla K., Zeliha C. ve Zeynep C.’yi "olası kastla yaralama" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Site yöneticisi Mustafa E.’nin ağabeyi sanık Mahmut E. ise güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesine ilişkin "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti, sanıkların yargılama sürecindeki tutumları ve suçu işledikten sonra ciddi bir pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezalarda herhangi bir indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti. Olayın geçmişi Merkez Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’ndeki bir sitenin bahçesinde 22 Aralık 2021 tarihinde başıboş gezen 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. Küçük kız saldırının ardından Gaziantep’te ve ardından da Antalya’da tedavi görürken, saldırıya ilişkin gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklanmıştı. Saldırgan iki pitbull köpek ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ne alınmıştı. 27. Asliye Ceza Mahkemesinde, 28 Nisan 2022 tarihinde görülen ikinci duruşmada tutuklu 4 sanık tahliye edilmiş, itiraz üzerine 10. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan Mustafa E., Süheyla K. ve Mustafa Y.’nin tutuklanmasına karar verilmişti.