YEREL HABERLER - 23 Aralık 2011 Cuma 11:40

DARGEÇİT EĞİTİM-SEN, DEPREMZEDE AİLEYE BİNASINI TAHSİS ETTİ

A
A
A
DARGEÇİT EĞİTİM-SEN, DEPREMZEDE AİLEYE BİNASINI TAHSİS ETTİ

Mardin’in Dargeçit ilçesinde Eğitim-Sen Şubesi, Van’dan gelen depremzede aileye kalmaları için sendika binasını tahsis etti.
Dargeçit ilçesine gelen 10 depremzede aileden Uyar ailesine sendika binasının kapılarını açan Eğitim-Sen Şube Temsilcisi Nasraddin Oral ve sendika görevlileri, depremzede aileye memleketlerine dönünceye kadar her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanacağını bildirdi. Amaçlarının bir nebze de olsa ailenin acılarını paylaşmak olduğunu belirten Nasraddin Oral, "Biz sendika olarak biraz da olsa ailenin yaralarını sarmak için sendikamızın kapılarını açtık. Onların ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. İki
günde bir onları ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılıyor ve onlarla keyifli sohbetler yapıyoruz. Ayrıca lise 2. sınıfta okuyan kızları ve ilköğretimde eğitimlerine devam eden çocukların gerek kırtasiye araç gereçleri, gerekse kılık kıyafetlerini yakından takip edip, eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü özeni göstereceğiz" dedi. Oral, imkanları doğrultusunda gelen depremzedelere kurslar açarak, aktiviteler düzenleyerek acılarını paylaşacaklarını ifade etti.
Dargeçit’ten memnun olduklarını dile getiren Uyar ailesi ise, yardım eli uzatan herkese teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir