GENEL - 04 Eylül 2017 Pazartesi 15:05

Mardin’de ithal koyun çiftliği açıldı

A
A
A
Mardin’de ithal koyun çiftliği açıldı

Mardinli genç girişimci Osman Güzel, kentin ilk ithal koyun ve koç çiftliğini açtı.

Mardinli genç girişimci Osman Güzel, kentin ilk ithal koyun ve koç çiftliğini açtı. Çiftliğindeki hayvanları sıcaktan korumak için özel fanlarla serinleten Güzel, koyunların fiyatının 2 bin 500 TL’den başladığını anlattı.


Mardinli genç girişimci Osman Güzel, Çayırpınar köyünde kentin ilk ithal koyun ve koç çiftliğini açtı. Mardin’de 300 koyun ve koç ile açtıkları çiftlikle bir ilke imza attıklarını belirten Güzel, “Hayvanlar Romana cinsi. Rus ırkı ancak biz Ukrayna’dan getirdik. Bu koyunların özellikleri kısa sürede ikiz, üçüz ve dördüz yavru vermeleri. Bu durum üretimde avantajlı kılıyor bunları. Yerli koyunla arasında fark etlerinin yağsız ve kokusuz olması. Kısa sürede yerli koyunu geride bırakacak bir koyun olacağını düşünüyoruz” dedi.


Yerli koyunların satışının bin TL civarında olduğunu ancak Romana cinsi koyunların fiyatının 2 bin 500 TL’den başladığını anlatan Güzel, “Fiyatının yüksek olmasının sebebi erken dönemde doğum yapması. Yılda iki kez doğum yapıyor. Ayrıca bölgedeki koçlar canlı olarak 70 kilogram ağırlığında, bu koçlardan çıkan et 90 kiloyu bulmakta” diye konuştu.


Güzel, hayvanları kentin sıcağından korumak için özel fanlarla serinlettiğini de dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir