POLİTİKA - 11 Ekim 2017 Çarşamba 11:26

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar: “Mardin’in terörle anılmasını istemiyoruz”

A
A
A
AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar: “Mardin’in terörle anılmasını istemiyoruz”

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin’in bir daha terörle anılmasını istemediklerini belirterek, bölge insanının huzur ve güven istediğini ifade etti.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin’in bir daha terörle anılmasını istemediklerini belirterek, bölge insanının huzur ve güven istediğini ifade etti.


AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Dündar, Mardin’in bir daha terörle anılmasını istemediklerini belirterek, kentte geçmiş yıllarda yaşanan olayların tekrar yaşanmamasını, milletin can ve mal güvenliği için daha güzel olacağını söyledi. Bölge insanın güven ve huzur istediğini belirten Dündar, “Son bir yıldır yoğun ve farklı bir çalışma sistemi uygulanıyor. Terörün bir daha bu bölgeye hakim olmaması hem insanlarımızın can güvenliği ve mal güvenliğini hem de insanlarımızın siyasi iradelerini ipotek altına almaması için bakanlığımız ve hükümetimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Teknolojik açıdan her türlü destek sağlanıyor. Güven ve huzur bu bölgenin en çok istediği şey. Bu huzur ekonomiye ve turizme de yansır. Bazı kırsal alanlarımızda terör örgütü hakimiyeti ile siyasi düşüncelerini sandığa yansıtmadığı net olarak ortada. Bunların ortadan kaldırılması ile daha demokratik bir zeminde siyaset yapabileceğimizi de biliyoruz. Biz siyasetçilerde böyle bir zemin arıyoruz” dedi.



“8 ilçede kongre gerçekleştirdik”


8 ilçede kongre gerçekleştirdiklerini ifade eden Dündar, “10 ilçemiz ile ilgili bir çalışma yapıldı, 8 ilçemizin mevcut adayları olma teamül ortaya çıktı. 2 ilçemize de ise geçen hafta başında yeni atamalar yapıldı. Kızıltepe kongremizde yaklaşık iki bin kişi vardı. Diğer ilçelerde yapılan kongrelerimizde alanda yer kalmadığını ve bazı katılımcıların dışarda kaldığını gözlemledik. Bu konuda da büyük mutluluk duyduk. Hem kendimiz hem de Mardin adına ve hiçbir sıkıntı yaşanmadan AK Parti kültürüne uygun birlik ve beraberlik içerisinde yansıtıldı” diye konuştu.



“Gelecek yıl Kızıltepe’nin yılı olacak”


Kızıltepe’de gelecek yıl daha çok çalışma yapacaklarını aktaran Dündar, “Mardin’de bunlardan ayrı Kızıltepeye’de aynı projelerimiz var. Onu da önümüzdeki zamanlar da takip edeceğiz. Kızıltepe’ye yapılacak olan battı çıktıların yerleri ise birincisi Ceylanpınar kavşağı ikincisi ise Urfa Caddesi dediğimiz bölgede olursa şehre giren araçların şehir trafiğine çok fazla sıkıntı oluşturmayacağı kanaatindeyiz. Kızıltepe ilçemizde trafik sıkıntı. Çok kötü yöne gidiyor. Önümüzdeki yıl içerisinde bir çözüm bulacağız. Yaklaşık 250 bin nüfuslu, 50 bini Suriyeli olmak üzere bunun dışında gündüz vakitleri dışardan gelen yabancılarla 350 bini bulan bir şehirde oradaki vatandaşların belirli saatlerde trafikte hareket etmesi bitmiş durumda. Farklı farklı yerlerde otopark çalışmaları sürdürüyor. 2018 yılında Kızıltepe trafiğine bir neşter vurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 3 - Çaykur Rizespor: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 65. dakikada Rachid Ghezzal’ın sol taraftan ceza sahası içine girip son çizgiye inerek yaptığı ortada kale önünde iyi yükselen Milot Rashica’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1 68. dakikada Jonjo Shelvey’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Emirhan Topçu kafayla topu filelere gönderdi. 2-2 86. dakikada Semih Kılıçsoy’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun’un topla ilerleyip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. 90+7. dakikada Alexander Oxlade-Chamberlain’in ortasında ceza sahası içi sağ tarafında Joe Worrall topu indirdi. Pozisyonunda devamında defanstan seken topu önünde bulunan Worrall’ın kale önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-2 Hakemler: Ali Şansalan, Deniz Caner Özaral, Samet Çavuş Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Necip Uysal, Omar Colley (Joe Worrall dk. 46), Serkan Emrecan Terzi, Salih Uçan (Alexander Oxlade-Chamberlain dk. 64), Ernest Muçi, Milot Rashica, Rachid Ghezzal (Vincent Aboubakar dk. 87), Semih Kılıçsoy, Jackson Muleka (Cenk Tosun dk. 64) Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Yakup Arda Kılıç, Umut Meraş Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu (Atilla Mocsi dk. 87), Halil İbrahim Pehlivan, Jonjo Shelvey, Ibrahim Olawoyin, Dal Varesanovic (Muammer Sarıkaya dk. 63), Gustavo, Akintola, Adolfo Gaich (Martin Minchev dk. 62) Yedekler: Canberk Yurdakul, Azubuike, Seyfettin Anıl Yaşar, Mame Mor Faye, Eray Korkmaz, Güvenç Usta, Altin Zeqiri Teknik Direktör: İlhan Palut Goller: Ibrahim Olawoyin (dk. 5), Emirhan Topçu (dk. 68) (Çaykur Rizespor), Omar Colley (dk. 7), Milot Rashica (dk. 65), Joe Worrall (dk. 90+7) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Omar Colley, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan, Gustavo (Çaykur Rizespor)
Ankara Trendyol Süper Lig: MKE Ankaragücü: 1 - Alanyaspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 53. dakikada sağdan Richard’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Yusuf’un kafa vuruşunda top az farkla üst kale direğinden auta çıktı. 54. dakikada Chatzigiovanis’in ceza sahası içinde sol kanattan ortasında Flips’in şutunda kaleci Ertuğrul topu kornere çeldi. 77. dakikada ceza yayının sağından Augusto’nun şutunda kaleci Bahadır’ın çeldiği topla buluşan Aliti’nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. 90+5. dakikada Hwang kale önünde topu aldığı sırada Kaan Güneren’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı kararı verdi. Beyaz noktanın başına geçen Oğuz Aydın’ın şutunda top ağlara gitti. 1-1 Hakemler: Emre Kargın, Murat Temel, Murat Şener MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Kitsiou, Moreira, Bassogog (Cephas dk. 80), Flips (Ali Kaan Güneren dk. 61), Efkan Bekiroğlu (Tolga Ciğerci dk. 80), Chatzigiovanis (Rodrigues dk. 68), Sowe (Bajic dk. 61) Yedekler: Ertaç Özbir, Cem Tuna Türkmen, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz Aydın, Efecan Karaca (Janvier dk. 73), Yusuf Özdemir (Augusto dk. 63), Mahgoub (Hwang dk. 63) Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Novais, Majileikwa, Fatih Aksoy, De Souza, Silva Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Chatzigiovanis (dk. 10) (MKE Ankaragücü), Oğuz Aydın (dk. 90+5) (Alanyaspor) Kırmızı kart: Furkan Bayır (dk. 87) (Alanyaspor) Sarı kartlar: Radakovic, Kitsiou, Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü), Furkan Bayır, Oğuz Aydın (Alanyaspor)