SAĞLIK - 22 Kasım 2017 Çarşamba 19:07

Oğlunun organlarını bağışlayan anne 6 hayata umut oldu

A
A
A
Oğlunun organlarını bağışlayan anne 6 hayata umut oldu

Mardin’de özel bir hastanede 5 gün yoğun bakımda yatan ve beyin ölümü gerçekleşen Mesut Dağ isimli vatandaşın ailesi insanlık örneği gösterdi.

Mardin’de özel bir hastanede 5 gün yoğun bakımda yatan ve beyin ölümü gerçekleşen Mesut Dağ isimli vatandaşın ailesi insanlık örneği gösterdi. Oğlunun tüm organlarının bağışlanması için izin veren anne Saime Sayar Dağ evladının acısını yüreğine gömerek “Başka anneler üzülmesin” dedi.


12 saatlik süren organ nakli operasyonu


Mardin’de özel bir hastanede 12 saatlik operasyonla organların zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için hastane yönetimi, sağlık ekipleri ve yardımcı sağlık personeli adeta saniyelerle yarışarak, organların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için seferber oldu.


Hastane organ koordinatörü uzman doktor Ali Rıza Şeren nakil için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirterek “2 kornea göz, 2 böbrek, karaciğer ve kalbin toplamda 6 doku ve organlar Ankara, Malatya ve Diyarbakır’a uçak ambulanslar ile başarılı bir şekilde sevk edildi” dedi.


Mardin Valisi Mustafa Yaman telefonla aileye başsağlığı dileyerek yaptıkları örnek davranış için teşekkür ederken, İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, İl Müftüsü İsmail Çiçek ailenin yanına gelerek organ bağışı bekleyen 6 hayata umut oldukları için teşekkür etti ve tüm insanlara örnek olması temennisinde bulundu.


Organlar Ankara, Diyarbakır ve Malatya’ya gitti


Hastane yönetimi adına açıklama yapan Hastane Halkla İlişkiler Müdürü Saadettin Ersöz, Mesut Dağ’ın ailesine teşekkürlerini ve şükranlarını ileterek bu 6 organın Ankara, Diyarbakır ve Malatya’ya başarılı bir şekilde organ naklinin yapıldığını ifade etti.


İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, annenin göstermiş olduğu örnek davranış için teşekkür ederek , “Acılı aileye göstermiş oldukları erdemli davranış ile büyük fedakarlık için anne Saime Sayar Dağ’a teşekkür ediyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 6 hastaya ikinci bir hayat verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı. Çünkü Türkiye genelinde organ bağışı bekleyen binlerce kişi var" diyerek merhuma Allah’tan rahmet diledi.


Ülkemizde sağlık alanında geldiğimiz noktanın çok iyi olduğunu ve organ nakli konusunda da önemli bir gelişmenin kat edildiğini belirten doktor Saffet Yavuz , "Tabi tek eksiğimiz verici problemi. İnşallah bu anlamda düzenlediğimiz kampanyalarla bu verici oranlarımızı artıracağız. Bu hasta yakını ailesinin gösterdiği erdemli davranışından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Sağlık Müdürlüğü olarak organ nakli farkındalığını artırmak ve bu işin önemini kavratmak ve organ bağışını artırmak için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.