ASAYİŞ - 11 Ocak 2018 Perşembe 14:07

Mardin’de 70 ekiple çocuk ve gençler için denetim

A
A
A
Mardin’de 70 ekiple çocuk ve gençler için denetim

Mardin Emniyeti çocuk ve gençleri suçlara karşı korumak için kent genelinde denetim gerçekleştirdi.

Mardin Emniyeti çocuk ve gençleri suçlara karşı korumak için kent genelinde denetim gerçekleştirdi. 70 ekip ve 252 personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde okul çevreleri, servis araçları, park ve bahçeler kontrol edildi.


Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerin etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürebilmeleri amacıyla denetimler yapılmıştır. 70 ekip ve 252 polis ile 10 Ocak’ta yapılan denetimlerde okul çevrelerinde bulunan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları, okul çevrelerinde okul ile ilişkisi bulunmayan şahıslar ile okul servis araçları ve sürücüleri kontrol edilmiştir. Yapılan uygulamada bin 440 Şahıs sorgulanmış, aranması olan 2 şahıs yakalanmış, 170 okul çevresi, 217 iş yeri ve 48 park-bahçe kontrol edilmiş, 2 şahsa adli ve idari işlem uygulanmış, 69 araç ve 109 okul servis aracı olmak üzere toplamda 178 araç kontrol edilmiş, 2 araca 324 TL para cezası uygulanmıştır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.