ASAYİŞ - 11 Mayıs 2018 Cuma 12:38

Mardin’de otobüs terminallerine denetim

A
A
A
Mardin’de otobüs terminallerine denetim

Mardin’de otobüs terminalleri 34 ekipten oluşan 108 polis ile denetlendiMardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada huzur ve güven ortamının devamı için bu tür denetlemelerin devam edeceği belirtildi.

Mardin’de otobüs terminalleri 34 ekipten oluşan 108 polis ile denetlendi


Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada huzur ve güven ortamının devamı için bu tür denetlemelerin devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Mardin il merkezi ve ilçelerimizde otobüs terminallerinde huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, başta asayiş, terör, narkotik ve kaçakçılık olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması amacıyla 10 Mayıs günü 14.00-16.00 ve 19.00-21.00 saatleri arasında otobüs terminalleri, tren gar ve istasyonları uygulaması gerçekleştirilmiştir. İlimiz genelinde 34 ekip ve 108 personelimizin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde bin 59 şahıs sorgulanmış, 113 araç kontrol edilmiş ve arandığı tespit edilen 1 araç yakalanmıştır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas İlk yerli ve milli motor bloğu bu müzede sergileniyor Sivas’ın tarihî mirasını ve endüstriyel geçmişini keşfetmek isteyenler için TÜRASAŞ Müzesi, bir zaman makinesi gibi işlev görüyor. 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ, günümüze kadar uzanan zengin tarihini, ziyaretçilerine görsel bir şölenle sunuyor. Sivas kent merkezinde bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ), buharlı lokomotiflerin ve yük vagonlarının bakım ve onarım işlerinin yapılması amacıyla kuruldu. 1939 yılında Cer Atölyesi ismiyle kurulan fabrika bugün TÜRASAŞ ismiyle hizmet veriyor. Fabrika içerisinde kurulan müze ise demiryolu geçmişine adeta ışık tutuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar üretilen yaklaşık 3 bin parça müzede sergileniyor. Devrim otomobilin motor kalıbı olmak üzere vagon prototip maketlerden en küçük vagon parçalarına kadar yaklaşık 3 bin antika parça ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. “Devrim otomobilin motor kalıbı da sergileniyor” TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, müzenin halka açık olduğunu söyleyerek, “Eğitim kısmında çırak okulunun kullandığı bando takımı var burada. Eskişehir’de üretilen devrim arabasının motor blok modeline varana kadar burada parçaları sergilemekteyiz. Müzemiz halka açık. Mesai saatleri içerisinde talep eden herkes gezebilir. Bu parçaları görebilir. En değerli parça bence devrim arabasının motoru. Çünkü bir tarihe tanıklık ediyor. O zaman çekilen filmde de bahsediyorlar. Devrim arabasının motor bloku defalarca dökülüyor çatlıyor, sorun çıkıyor. En son orada deniyor ki Sivas’ta cer atölyesi dökümhanesinde bir usta var ancak o usta bunu yapar diyorlar. Sivas cer atölyesi dökümhanesinde döktürülen parçayla devrim arabasının motorunda muvaffak oluyorlar. Bu çok önemli bizim için. Bunun dışında aslında bana sorarsanız her bir parçası önemli. Ben 1985 yılında çırak okuluna girdim. Baktığınız zaman aslında ben de müzenin bir parçasıyım. Çeşitli ürünler, yaptığımız vagonların maketleri burada sergileniyor. Açılışa dair fotoğraflar, anı defteri. Her şey burada mevcut. Sinemamızın film makinesi hepsini burada sergiliyoruz” dedi.