GENEL - 26 Mayıs 2018 Cumartesi 16:55

Süryanilerden Cumhurbaşkanına teşekkür

A
A
A
Süryanilerden Cumhurbaşkanına teşekkür

Mardin’in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla köy tüzel kişiliği adına kayıtlı kilise, manastır ve mezarlıkların hazineye devredilmesine karşın itiraz eden Süryaniler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile yeniden tapularının vakıflarına devredilmesini sevinçle karşıladılar.

Mardin’in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla köy tüzel kişiliği adına kayıtlı kilise, manastır ve mezarlıkların hazineye devredilmesine karşın itiraz eden Süryaniler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile yeniden tapularının vakıflarına devredilmesini sevinçle karşıladılar.


Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Ayhan Gürkan, “Biz bir yanlışlıktan veya kanun boşluğundan dolayı bu hadisenin yaşandığına inanıyoruz. Biz devletin bunu yapacağına inanıyorduk. Bu tüm dünyada ki Süryaniler için sevinç mutluluk haberi oldu. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ediyoruz. 50’ye yakın manastır, kilise tapusu Mor Gabriel Manastırına teslim edildi. Kalan parçalarında biran önce geri iade edileceğine inancımız tamdır. Bu sevinci bize yaşatan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Adalet yerini buldu ve bu tür sevinçli haberleri her zaman yaşayacağız ”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Öğrenci servisi kaza yaptı: 15 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğrencileri taşıyan servis aracı ile kamyonetin çarpışması sonucu 14’ü öğrenci 15 kişi yaralandı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde bu sabah saat 07.10 sularında öğrenci servisi ile hafriyat kamyonu çarpıştı. Cizre ilçe girişinde bulunan köprü üzerinden geçiş yapmak üzere olan öğrenci servisi ile Silop’i yolu güzergahından Cizre’ye doğru seyir halinde olan Halil Zeybek yönetimindeki 21 ADK 056 plakalı Ford marka hafriyat kamyonu ile Sinan Sevgi yönetimindeki 73 M 104 plakalı Ford marka öğrenci servisi çarpıştı. Servisin içerisinde bulunan Ç.B., Z.A., G.Y., N.Y., O.Y., M.Y., E.Y., Y.Y., İ.B., İ.E., İ.A., C.Y., İ.E., İ.A. isimli öğrenciler ve servis şoförü Sinan Sevgi yaralandı. Olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve emniyet ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde öğrenci ve servis şoförüne yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Vali Cevdet Atay öğrencileri ziyaret etti Meydana gelen trafik kazasının ardından Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte Cizre Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralanan öğrencilerin durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Atay daha sonra müşahede altında bulunan öğrencilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi, İlham Veren Kamu Yönetimi proje ödülünü aldı Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 24. Kamu Kalite Sempozyumu’nda “İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri’nde” önemli bir başarı elde etti. Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılı “İlham Veren Kamu Yönetimi Ödülleri’nde "üniversite” kategorisinde sunduğu Kastamonu Teknokent bünyesindeki Girişim Vadisi Kuluçka Merkezince gerek çıktıları ve gerekse katılımcı yapısı ile 3 yıldır başarılı bir şekilde yürütülen ve ihtisas koordinatörlüğü tarafından desteklenen “İhtisas Odaklı Girişimcilik Yoluyla Teknolojik Altyapının ve Ar-Ge Çıktılarının Farklı Toplum Katmanlarında Sürdürülebilir Kalkınmaya Dönüştürülmesi Modeli” projesiyle yarıştı. Gerçekleştirilen ödül töreninde Kastamonu Üniversitesi, sunduğu yenilikçi ve sürdürülebilir projeyle jüri üyelerinden büyük beğeni topladı. Kastamonu Üniversitesi, “İlham Veren Kamu Yönetimi” proje ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde KALDER yönetimi ve bağımsız jüri üyelerince de Kastamonu Üniversitesi ve proje çalışmaları büyük ilgi çekti ve övgüler aldı. Törende, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün de hazır bulundu. Ödül töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesinin bir aile olduğunu, başarının herkesin ortak başarısı olduğunu, marifet iltifata tabidir hükmünce bu ödülün kendilerini hem memnun ettiğini hem de motivasyonlarını artırdığını söyledi. Rektör Topal, Kastamonu şartlarında yürütülen bu kapsamlı projenin ulusal düzeyde bağımsız bir kuruluş tarafından ve çok sayıda başarılı proje başvurusu arasından ödüle layık görülmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, ihtisas üniversiteleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nin ne denli başarılı bir ekibe ve vizyona sahip olduğunun da bir göstergesi olduğunu vurguladı. Etkinlik, ödül takdiminin ardından son buldu.