GENEL - 20 Haziran 2018 Çarşamba 12:58

Kapı kapı dolaşıp, 3 dilde oy istiyor

A
A
A
Kapı kapı dolaşıp, 3 dilde oy istiyor

Mardin’de seçim çalışmasını sürdüren bağımsız milletvekili adayı Mahmut Aktaş, kentte çalmadık kapı bırakmadı.

Mardin’de seçim çalışmasını sürdüren bağımsız milletvekili adayı Mahmut Aktaş, kentte çalmadık kapı bırakmadı. Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve 10 dil bilen Aktaş, kapısını çaldığı vatandaşlardan 3 dilde oy istiyor.


Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Aktaş, seçim çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. Türkçe, Kürtçe, Rusça, Arapça, İngilizce, Farsça ve Türk Lehçelerinden Kırgızca, Özbekçe,Kazakça ve Tatarca dilleri olmak üzere 10 dil bilen Aktaş, bir araya geldiği Türk, Kürt ve Arap vatandaşlarla anadillerinde konuşarak oy istiyor. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Aktaş, hem seçilmesi durumunda yapmayı planladığı çalışmalarını anlatıyor hem de vatandaşların sıkıntılarını dinliyor.



“Mardin uluslararası platforma tanınmalı”


Uluslararası ilişkiler uzmanı da olan Aktaş, “4 yıllık fakülte mezunuyum ve 5 yıllık ayrı bir eğitim aldım. İkinci diplomamı aldım. Kırgız-Türk-Rus Enstitüsünden mezun oldum ve şuan açık öğretim gayrimenkul ekonomi bölümünü okuyorum. Meclise girersek halkımızın sorunlarını dile getireceğiz. Mardin tarihi ve güzel bir kent. Uluslararası platformda tanınması lazım. gençlerimizin ciddi sıkıntıları var. Eğitim konusunda oldukça bir sıkıntımız oldu ve bağımlı gencimiz çok. Bunların önüne geçmek için eğitim kurumları açmayı düşünüyoruz. Bu seçimde 25 Haziran sabahı bambaşka bir güne uyanacağız. 25 Haziran günü inşallah Meclis’e girebilirsek, halkımızı gezdik, gördük. Çok fazla olumlu cevaplar aldık. Kararsız kesim çok. Bizim ulaşmak istediğimiz kesimde çok güzel dönüşler aldık” dedi.



“Meclis’e girsek de girmesek de kazandık”


Partileri kötülemediklerini ancak bazı partililerin menfaatlerinin halkın önüne geçtiğini savunan Aktaş, “İnşallah herkese ulaşırız, ciddi bir oy alacağımızı düşünüyoruz. 25 Haziran sabahı inşallah Meclis’teyiz. Ama Meclis’e girsek de girmesek de kazandık. Biz Mardin’i canlandıracağız. Biz Mardin Kalesi’ni turizme açacağız. Müzemiz çok güzel. Çevre yolu sorunumuz var. Bunları çözmek için adayız. Sosyal medyayı da bu seçimde aktif kullandık. Hemen hemen her aileye dokunduk. Gençler olarak oy istiyoruz. Alacağımız bir oy partilerin yüz oyuna bedel” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da görev yapan öğretmen kazada hayatını kaybetti Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, memleketi Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, kaza dün Elazığ- Diyarbakır karayolunun 23’üncü kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Elazığ’a psikolojik rahatsızlığı bulunan hastayı getiren C.D. idaresindeki 21 ABT 378 plakalı ambulans ile Dücane Muhammed Sadık idaresindeki 24 EC 290 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 1’i ağır 2’si polis, 2’si sağlık personeli olmak üzere toplamda 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arapça dersi öğretmeni Dücane Muhammed Sadık’ın ölüm haberi Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesini yasa boğdu. Okulun sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunularak, “Okulumuz bugün çok eksik, çok sessiz, çok üzgün. Değerli Arapça öğretmenimiz Dücane Muhammed Sadık kardeşimiz, elim bir trafik kazası sonucu Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Biz hocamızdan razıydık, Allah da ondan razı olsun. Dualarınızı hocamızdan eksik etmeyin.” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, Dücane Muhammed Sadık bugün öğlen namazına müteakip Elazığ Merkez Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.