GENEL - 29 Haziran 2018 Cuma 15:09

Dicle Elektrik’ten ‘anız yakmayın’ uyarısı

A
A
A
Dicle Elektrik’ten ‘anız yakmayın’ uyarısı

Mardin’de hububat hasadı sonrasında yakılan anız nedeniyle tarlada bulunan ahşap direkler de yanınca merkez Artuklu, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 24 mahalle karanlıkta kaldı.

Mardin’de hububat hasadı sonrasında yakılan anız nedeniyle tarlada bulunan ahşap direkler de yanınca merkez Artuklu, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 24 mahalle karanlıkta kaldı.


Yasak olmasına ve yapılan tüm uyarılara rağmen anız yakma olayları bir türlü önlenemiyor. Doğanın dengesini de bozan anız yangınları Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde de günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Anız yangını yüzünden tarlalardan geçen iletim hatlarını taşıyan ahşap direkler de yanıyor. Bu yüzden direkler devrilirken, elektrik yüklü iletkenler devrilerek ciddi tehlikelere ve enerji kesintilerine sebep olabiliyor. Son 3 gün içerisinde Mardin’in merkez Artuklu, Kızıltepe ve Derik ilçelerinde anız yangınları yüzünden toplam 12 ahşap elektrik direği yandı. Direklerin devrilmesi sonucunda iletkenler koparak, can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturunca Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri zaman geçirmeden harekete geçti. Devrilen direklerin bulunduğu yerlerde enerji kesilirken, yanan direklerin yerine kısa sürede yenileri dikildi ve kopan iletkenler yenilendi. Bu sebeple de merkez Artuklu ilçesine bağlı 6, Kızıltepe ilçesine bağlı 11 ve Derik ilçesine bağlı 7 mahalle olmak üzere toplam 24 yerleşim biriminde bir süre elektrik kesintisi yaşandı.


Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri halkın olumsuz yönde etkilenmemesi ve doğal dengenin bozulmaması için “anız yakmayın” uyarısında bulundu. Bu arada vatandaşlar da anız yakarak elektriksiz kalmalarına neden olanlara tepki göstererek, anız yakanlara karşı daha etkili mücadele edilmesi çağrısı yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”