POLİTİKA - 02 Ocak 2019 Çarşamba 18:14

İYİ Parti Nusaybin yönetimi AK Parti’ye geçti

A
A
A
İYİ Parti Nusaybin yönetimi AK Parti’ye geçti

Mardin’in Nusaybin ilçesinde İYİ Parti’den istifa eden İlçe Başkanı Murat Turan ve yönetimi, AK Parti’ye katıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde İYİ Parti’den istifa eden İlçe Başkanı Murat Turan ve yönetimi, AK Parti’ye katıldı.


Nusaybin’de geçtiğimiz günlerde partilerinden istifa eden eski İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Turan ve yönetimi, düzenlenen törenle AK Parti’ye katıldı. İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen törene, AK Parti İl başkanı Faruk Kılıç ve çok sayıda partili katıldı. Kılıç, geçen hafta Saadet Partisi Derik ilçe başkanının da partilerine katılım sağladığını belirterek, Turan ve yönetiminin de AK Parti saflarında siyasete devam edeceklerini ifade etti. Nusaybin’in yıllarca terör yüzünden yıprandığını anlatan Kılıç, “AK Parti hükümetleri olarak özellikle çukur siyasetinden sonra yıkılan, parçalanan, horlanan Nusaybin’de yeniden bir nefes oluşturma adına ciddi bir hamle yaptık. Yaklaşık 1,5 milyar TL’lik bir yatırım yapıldı. Bu da Türkiye’de bir ilçede yapılan yatırımların maksimumunu gösteriyor. AK Parti Nusaybin’e her zaman önem vermiştir. Nusaybin terör örgütleri tarafından farklı zihniyetler tarafından yıkıldı, yakıldı. AK Parti olarak burayı tekrar modern bir şehir haline getirebilmek için ciddi yatırımlar yaptık. Yıkılan Nusaybin’i yeniden inşa ettik. Bu inşa sürecini yavaş yavaş bitiriyoruz. Yapılan konutların bir etabını ocak, bir etabını şubat, tamamını da mart ayı içerisinde sahiplerine teslim edeceğiz. Tabi hizmetlerimiz devam edecektir” dedi.



"Gece gündüz çalışacağız"


İYİ Parti’de siyasetini sürdüren arkadaşlarının yanlarında yer almaya karar verdiğini dile getiren Kılıç, “Burada zor şartlarda faaliyet gösteren ilçe teşkilatımı canı gönülden kutluyorum. Önceki dönemde bu zor görevi yapan ilçe yönetimlerini kutluyorum. Nusaybin’de siyaset yapmak zor ve meşakkatli bir iştir. Önümüzde yerel seçimler var, Nusaybin’e yaptığımız bu yatırımların karşılığını almayı hedefliyoruz. Buna inancımız tamdır. Üç ay boyunca gece gündüz çalışarak, ’Nusaybin’e nasıl katkı sunarım’ mantığıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah’ın izniyle daha önce AK Parti’nin kalesi olan Nusaybin’i tekrar AK Parti’ye kazandırma konusunda gayret göstereceğiz” diye konuştu.



“İYİ Parti, HDP ve CHP millete fayda sağlayamaz”


Eski İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Turan ise, ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları olarak istifa ettiklerini aktardı. Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini kaydeden Turan, şunları söyledi:


“Bu süre zarfında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inandığımız ve devletimizin bekası için milletimizin geleceğinin teminat altına alınmaya çalışıldığı bu dönemde siyasiler de üzerine düşeni yapıp toplumu aydınlatmalıyız. Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve partisi bu mücadelede başı çekmektedir. Bölge ve ülke şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda ne İYİ Parti’nin ne HDP’nin ne de CHP’nin bu millete fayda sağlamayacağına kanaat getirerek mensubu bulunduğumuz İYİ Parti’den istifa ediyor ve sizin huzurunuzda AK Parti’ye katılımımız gerçekleştiriyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "6 ilde düzenlenen ‘Mahzen-35’ operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen “Mahzen-35” operasyonları ile 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 6 ilde düzenlenen operasyonlar ile Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 46 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri ve parayı ödeyemeyen kişilere yönelik silahlı saldırı eylemleri düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, rekabet ve alan kavgası içerisinde oldukları diğer suç gruplarının kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenlendikleri, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiralanan evin boşaltılması konularına müdahil olarak baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri, kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle el koymak istedikleri işletmelerde kavga çıkararak, iş yeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınların aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri ve şantaj yaparak silah zoruyla bu kişilerden yüksek miktarda para aldıkları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda, 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.