GENEL - 13 Kasım 2019 Çarşamba 14:24

Kızıltepe’de Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri

A
A
A
Kızıltepe’de Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri

Mardin’in Kızıltepe İlçe Gençlik Merkezi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası nedeni ile program düzenlendi.

Mardin’in Kızıltepe İlçe Gençlik Merkezi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası nedeni ile program düzenlendi.


Kızıltepe Gençlik Merkezi tarafından Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde kadınlara bir program düzenlendi. Etkinliğe Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, İlçe Müftü Mahsum Taşçı, Gençlik Merkezi Sorumlu Müdürü İmran Tekin ve vatandaşlar katıldı. Programda ilahiler ve mevlid okundu.


Programda konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, sosyal medyanın aileye etkisine değindi. Kaymakam Çam, "Diyanet İşleri Başkanlığımız aile birlikteliğinin çok daha sağlam temeller üzerine devam edebilmesi adına her dönem belli konular işliyor. Bu sene de aile birlikteliğinin daha kuvvetli devam edebilmesi için teknoloji ve aile arasındaki bağı zayıflatan hususları göz önünde bulundurabilmek için bazı spotlar yayınladı. Çünkü sosyal çağdayız, internet çağındayız ulaşılabilirliğin en yüksek olduğu çağdayız. Ancak insanların birbirine en az merhaba dedikleri çağdayız. Aynı evde anne ile baba, yavru ile baba birbirleriyle iletişim çağında iletişimsizlik durumu söz konusu. Hepimizde bilgisayar ve telefon var. Sosyal medya üzerinden sosyalleşme söz konusu. Ancak fiziki sosyalleşmemiz sıfıra inmiş vaziyette. Aile olarak birbirimize zaman ayırmıyoruz. Çocuklarımıza zaman ayıramıyoruz, eşler birbirine zaman ayıramıyor. Buda gelecek noktasında ülke olarak bizi ayakta tutan en iyi müessese olan ailenin daha da zayıflamasına sebebiyet veriyor. İnsanlar yapmış olduğu yemeğin çocuğu tarafından lezzetli bulunup bulunmadığından ziyade koymuş olduğu sosyal medya hesabından beğenilip beğenilmediğini takip eder hale geldik maalesef. Bunu özellikle Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız çok güzel bir farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yaptı. Ailemizin daha güçlü ve kuvvetli olabilmesi için sosyal medyada, internette değil kendi beşeri münasebetlerimize zaman ayırabilmemiz gerekiyor. Bu farkındalığımız bu tarz programlar vesilesiyle yerine getirirsek aile müessesemizi daha sağlam ve kuvvetli olmasına vesile olabiliriz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da Tekin Uğurel için "Saygı Gecesi" düzenlendi Kütahya Belediyesi tarafından, kentin kültürel ve sanatsal hayatına uzun yıllar katkı sunan yazar, bestekâr ve musikişinas Tekin Uğurel onuruna "Saygı Gecesi" düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Kütahya’nın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Tekin Uğurel için düzenlenen geceye şehir protokolü, akademisyenler, sanatçılar, yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran davetliler, usta sanatçının hayatı boyunca ortaya koyduğu eserleri ve kültürel katkılarını bir kez daha yakından hatırlama fırsatı buldu. Program kapsamında ilk olarak, Tekin Uğurel’in sanat ve edebiyat hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimde sanatçının yıllar boyunca kaleme aldığı eserler, bestelediği çalışmalar ve katıldığı kültürel etkinliklerden kesitlere yer verildi. Gece boyunca söz alan dostları ve meslektaşları, Uğurel’in sanatçı kimliği, mütevazı kişiliği ve Kütahya kültürüne sunduğu katkılar hakkında konuşmalar yaptı. Programda seslendirilen eserler ve besteler ise davetlilerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe katılarak konuşma yapan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaşayan değerlere sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek, böyle anlamlı bir saygı gecesinin düzenlenmesinin takdire değer olduğunu ifade etti. Programın sonunda Belediye Başkan Vekili EjderhanGezer ile Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sarıyar tarafından, Tekin Uğurel’e hediye ve plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı gecede konuşan Tekin Uğurel ise kendisi adına böyle anlamlı bir organizasyon düzenleyen Kütahya Belediyesi yetkililerine ve geceye katılan herkese teşekkür etti.
Kütahya Tavşanlı MYO öğrencilerinden anlamlı etkinlik Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuruçay İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik "Sevgi Köprüsü" etkinliği düzenledi. Üniversite öğrencileri, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve MYO yönetiminin destekleriyle gerçekleştirdikleri organizasyonda minik kardeşleriyle bir araya gelerek kültürel ve toplumsal değerleri paylaştı. Tavşanlı MYO Öğrenci Topluluğu Başkanı Ceren Demirayak’ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını üniversite öğrencileri adına yapan Dolunay Şahin, milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Küçük kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı ve neşeyle güçlenecek olan birlik ruhu, geleceğe uzanan bir bağ oluşturacak" dedi. Kuruçay İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Çevik ise üniversite öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, organizasyonun aziz milletimizin özünde yer alan yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğunu dile getirdi. Çelik, desteklerinden dolayı Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Kuruçay Belediye Başkanı’na, okul yöneticilerine, muhtarlara ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da üniversite gençliğinin toplumsal dayanışma bilinciyle hareket etmesinin son derece anlamlı olduğunu belirterek, MYO yönetimine ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Kuruçay İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, okul müdürleri Ahmet Halid Güçlü ve Hasan Hüseyin Çevik’in yanı sıra MYO akademik ve idari personeli, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tavşanlı Gençlik Merkezi görevlilerinin de destek verdiği etkinlikte kurulan oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Gün boyu süren programda sandalye kapmaca, donma oyunu, yüz boyama etkinlikleri, palyaço gösterileri gerçekleştirilirken, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Öğrenciler arasında sevgi ve paylaşım bağlarını güçlendiren etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.