YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 14:48

NUSAYBİN`DE TEK YÖNLÜ CADDE VE SOKAKLARA KAPAN KURULDU

A
A
A
NUSAYBİN`DE TEK YÖNLÜ CADDE VE SOKAKLARA KAPAN KURULDU

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşanan trafik sorununun çözümü için daha önce 4 sokak ve caddede uygulanan tek yön uygulamasının ardından bu cadde ve sokaklara araç kapanı yerleştirildi.
Nusaybin Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından Sakarya Caddesi’ne araç kapanları monte edildi. Zabıta Amirliğine bağlı ekipler daha önce kent merkezinde yaşanan trafik aksamalarını düzene sokmak için PTT Sokak, Ziya Gökalp Sokak, Mareşal Fevzi Çakmak Sokak ve Sakarya Caddesi’nde tek yön uygulamasına geçmişti. Vatandaşların tek yön levhalarına aldırış etmemesi, tek yön olmasına rağmen yaşanan sorunun devam etmesi üzerine bu sokak ve caddelerde araç kapanı uygulamasına geçildi. İlk etapta Sakarya Caddesine
yerleştirilen kapanlar artık ters yönde istikamet eden araçların geçişini engelleyecek. Sürücüleri dikkatli olması için uyaran Zabıta Amiri Berces Gündüz, bu uygulama sayesinde özellikle şehir merkezinde trafiğin rahatlatılacağını ve trafik akışının daha düzenli sağlanacağını belirtti.
Gündüz, levha ve kapanlara rağmen tek yön uygulamasına uymayan sürücülere gerekli yasal işlemin yapılacağını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi Aydın’ın Karacasu ilçesinde, orman yangınlarının önlenmesi ve çevrenin korunması adına Karacasu Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpleri topladı. Türkiye’de son yıllarda artan orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Karacasu’daki Atatürk İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi konularında bilgilendirme yapıldı. ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, çevrelerine duyarlılık kazanarak ormanların korunmasına katkıda bulundu. Karacasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararın en aza indirilmesi amacıyla ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliği kapsamında ’Orman Benim, Çöp Atmam, Yangını Önlerim’ sloganıyla İlçemiz Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve Karacasu Karacasu Şehitleri Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Dedebağ mevkiinde bulunan ormanlık alandaki çöpler toplandı" ifadelerine yer verildi.