- 30 Kasım 2019 Cumartesi 11:49

Mazıdağı’nda başlık parası pes dedirtti

A
A
A
Mazıdağı’nda başlık parası pes dedirtti

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde başlık parasının 50 bin TL’ye kadar çıkması evlenme çağındaki gençleri tedirgin ediyor.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde başlık parasının 50 bin TL’ye kadar çıkması evlenme çağındaki gençleri tedirgin ediyor.


Evlilik çağındaki gençlerin korkulu rüyası olan başlık parası, 50 bin TL’ye kadar çıkması bölgede evlilik çağına gelen gençlerin ve ailelerinin sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Başlık parasının yüksek miktarda olmasından dolayı bölgede çok sayıda genç kız ve erkek hayatlarını birleştirememenin üzüntüsünü yaşıyor. Mazıdağı ilçe merkezinde yaşayan N.E. isimli vatandaş, "Ben geçen hafta evlendim, kız istemeye gittiğimizde kızın babası bizden 40 bin TL başlık parası ve 100 bin TL’ye yakın altın istedi. Kıza gönlüm olduğu için hayır diyemedim, evlilik masrafım ortalama 250 bin TL’yi buldu. Ama maddi durumu düşük olan birisi, gidip bankadan kredi çekip, kendini borç batağına atması gerekiyor" dedi.



"50 bin TL başlık parası istediler"


Kız istemeye giden Mazıdağı kırsal mahallesinde ikamet eden N.A. isimli vatandaş ise, geçen günlerde yakın bir köyde kız istemeye gittiklerini söyledi . N.A., "Bizden 50 bin TL başlık parası ve 250 bin TL’ye yakın altın istediler. Ev, araba, beyaz eşya hariç. O kız ile evlenebilmem için 500 bin TL’yi gözden çıkarmam gerek. Başlık parasını fırsata ceviren babalar bu durumu resmen ticaret haline getirmişler. Şuan 30 yaşındayım, evlenmek için geç bile, ama başlık parası yüzünden evlenemiyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.