EKONOMİ - 03 Mart 2020 Salı 11:22

Midyat’a 110 milyon liralık dev yatırım

A
A
A
Midyat’a 110 milyon liralık dev yatırım

Mardin’in Midyat ilçesinde günde 1 milyon yumurta üretimi yapacak ve 100 kişiyi istihdam edecek olan 110 milyon liralık dev yatırım kademeli olarak faaliyete girdi.

Mardin’in Midyat ilçesinde günde 1 milyon yumurta üretimi yapacak ve 100 kişiyi istihdam edecek olan 110 milyon liralık dev yatırım kademeli olarak faaliyete girdi.


Dillerin, dinlerin şehri ve huzurun hakim olduğu Midyat’ta yatırımlar zincirine dev bir yatırım halkası daha ekleniyor. Midyat’ta sosyo-kültürel ve ekonomik alandaki gelişmeler hızla ilerlemeye devam ediyor. Midyatlı genç iş adamı Nuri Parlak, 100 kişiye istihdam sağlayacak 110 milyon liralık dev yatırımı hayata geçiriyor. Midyat-Mardin karayolunun 5’inci kilometresinde 56 bin metrekare alan üzerine kurulan tesisin 18 bin metrekaresi kapalı alan ile her kümesi 100 bin tavuk kapasiteli 10 kümese sahip yumurta üretim tesisinin kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. 13 binadan oluşan tesiste, üst düzey yöneticiler ile personeller için de sosyal yaşam alanları mevcut. Sosyal yaşam kompleksleri arasında spor salonu, yemekhane, kafeterya, revir ile hizmet binasının yanı sıra yaklaşık 250 araçlık otopark bulunuyor.



Üretimin yüzde 70’i ihraç edilecek


2019’un ortalarında başlanan 110 milyon liralık yatırımın 2020’nin eylül sonu tam kapasiteli olarak faaliyete gireceğini aktaran Nuri Parlak, tam kapasiteli çalışmaya başladıkları anda günlük 1 milyon yumurta üreteceklerini ve üretimin yüzde 70’inin ihraç edileceğini söyledi. Tesisin ülkeye yıllık 20 milyon katma değer sağlayacağını aktaran Parlak, tesiste ayrıca saatte 20 ton kapasiteli yem üretecek makine parkurunun da bulunacağını ifade etti. Parlak, tesisin bittiğinde Türkiye’de kendi alanında ilk 10’a gireceğini dile getirerek fabrikanın Türkiye’ye ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.