ÇEVRE - 03 Mart 2020 Salı 11:46

Mardin’de ilaçlama çalışmaları başladı

A
A
A
Mardin’de ilaçlama çalışmaları başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, haşere ve sineklerin üremesini engellemek için şehir genelinde ilaçlama çalışması başlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, haşere ve sineklerin üremesini engellemek için şehir genelinde ilaçlama çalışması başlattı.


Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, yaz aylarının en büyük sorunlarından bir olan sinek ve haşere karşı merkez Artuklu, Nusayibin ve Kızıltepe ilçelerinde 1 Mart itibari ile sürdürdüğü larva ilaçlama çalışmasına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında larva ilaçlama çalışması ile sinek ve haşere oluşumun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama yapılıyor.


Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmeleri için şimdiden çalışmalara başladıkları belirtti. Haşere ve sinekle mücadele kapsamında yapılan çalışmaları 1 Mart itibari ile şehir geneline yaydıklarını aktaran Vali Yaman, "Çalışmalar kapsamında larva ilaçlama çalışmalarıyla şehir merkezi ve tüm ilçelerde, Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerimiz, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için su birikintileri, bataklık, kanallar, fosseptik çukurlar ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama başlattı. Her alanda olduğu gibi Sağlık İşleri Daire Başkanlığımızla da güzel işler yaptık. Haşere ile mücadeleden cenazelerin nakline, mezarlıkların düzenlenmesinden, sağlık taramasına ve örnek bir hayvan barınağına kadar birçok proje başarıyla yapıldı" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.