GENEL - 27 Mart 2020 Cuma 11:36

Artuklu’da gönüllü kadınlar maske üretiyor

A
A
A
Artuklu’da gönüllü kadınlar maske üretiyor

Mardin’in Artuklu İlçe Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, 14 gönüllü kadın tarafından günlük 500 adet maske üretiliyor.

Mardin’in Artuklu İlçe Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, 14 gönüllü kadın tarafından günlük 500 adet maske üretiliyor.


Artuklu Kaymakamlığı korona virüs önlemleri kapsamında Halk Eğitim Merkezinde gönüllü kadınlar aracılığıyla maske üretimine başladı. Günlük 500 adet üretilen maskeler, sağlık personeli ve güvenlik güçlerine dağıtılıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Artuklu’da maske üretimini şimdilik 1 merkezde yaptıklarını söyledi. Kaymakam Gökpınar, "Kaymakamlığımız bünyesinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde 14 gönüllü kursiyerimiz tarafından atölyemizde maske üretimi yapmaya başlandı. Şuan günlük olarak 500 maske üretilmektedir. Üretilen bu maskeler ilk etapta ilçemizde bulunan sağlık çalışanlarımıza ve güvenlik güçlerimiz dağıtılacak. Aralıksız bir şekilde devam edecek maske üretimiyle talep oldukça ilçemizde bulunan kurum ve kuruluşlarımızın da ihtiyacını karşılayacağız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van İpekyolu Belediyesinin 185 işçinin işine son vermesi protesto edildi Van’da sendika üyeleri ve işçiler, DEM Partili İpekyolu Belediyesinin ilk etapta 185 işçinin işine son vermesini protesto etti. DEM Partili İpekyolu Belediyesi, dün itibariyle 185 işçinin iş akdine son verirken 380 kişinin de iş sözleşmesini feshedileceği sinyalini verdi. Bugün HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde, işten çıkarılanlar belediye binası önünde toplanarak kararı protesto etti. HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, burada yaptığı basın açıklamasında, 31 Mart’ta seçimi kazanan DEM Partili Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ’ın 185 emekçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkardığını söyledi. Belediye başkanlarının ilk icraatının, İpekyolu halkına gece-gündüz, kar-kış, bayram, tatil demeden fedakârca çalışan işçileri, hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarmak olmasının iyi niyetle açıklanabilecek bir durum olmadığını ifade eden Akdeniz, “İşçi arkadaşlarımızın iş akitlerinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın hemen ertesinde sonlandırılması, İpekyolu Belediyesi yöneticilerinin emeğe ve emekçiye bakışını, samimiyetsizliğini ortaya koymuştur. Seçimden önce belediye işçilerinden oy isteyen İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, şimdi aynı işçileri sırtından vurmaktadır. Belediye emekçilerini seçim öncesinde sıçrama tahtası olarak gören ve sonra da onlara ihanet eden zihniyet, yenilmeye mahkûmdur. İpekyolu Belediyesi Başkanı Cevdet Altındağ, sendikamız üyesi 185 işçi arkadaşımızın iş sözleşmelerini hukuka aykırı şekilde feshetmekle kalmamış, 380 arkadaşımızın iş sözleşmesinin de feshedileceğinin sinyalini vermiştir” dedi.