ÇEVRE - 05 Nisan 2021 Pazartesi 11:23

Mardin’de tarihi cadde ve sokaklar dezenfekte edildi

A
A
A
Mardin’de tarihi cadde ve sokaklar dezenfekte edildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, tarihi Birinci Cadde yıkanarak dezenfekte edildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, tarihi Birinci Cadde yıkanarak dezenfekte edildi.


Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı yaklaşık 100 kişilik ekip, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde özellikle turistlerin çokça ziyaret ettiği ve tarihi yapıların bulunduğu cadde, sokak ve kaldırımları sabunlu suyla yıkayarak ve dezenfekte etti. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Birinci Cadde’de yapılan yıkama ve dezenfekte çalışması sırasında açıklama yaparak, her cuma tarihi kentin tamamında temizlik çalışması yapacaklarını kaydetti. Vali Demirtaş, "Hem pandemi ile mücadele ederken hem de şehrimizin daha temiz daha güzel görünmesi için çalışmamızı başlattık. Mardin yılda yaklaşık 3 milyon turistin geldiği bir turizm kenti. Mardin’i daha güzel ve daha temiz tanıtmak için vatandaşlarımızın daha iyi ve daha temiz bir kentte yaşaması için gayret gösteriyoruz" dedi.


Vali Demirtaş, yeni tip korona virüs ile mücadelede elde edilen kazanımların kaybedilmemesi için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.