ÇEVRE - 28 Nisan 2021 Çarşamba 12:35

Mardin’de refüjler otomatik sulama sistemi ile sulanacak

A
A
A
Mardin’de refüjler otomatik sulama sistemi ile sulanacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki refüjleri trafik açısından büyük tehlike arz eden tankerli sulamadan kurtararak otomatik sulama sistemi ile sulayacak.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki refüjleri trafik açısından büyük tehlike arz eden tankerli sulamadan kurtararak otomatik sulama sistemi ile sulayacak.


Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, trafik açısında büyük tehlike oluşturan tankerli sulamaya son vermek için kent merkezinde bulunan Artuklu-Kabala, Artuklu-Diyarbakır ve Artuklu-Kızıltepe refüjlerinde otomatik sulama sistemini kuruyor. Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Cebrail Aslan, otomatik sulama ihalesinin bir ay öncesinde yapıldığını ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Aslan, "Artuklu-Kabala, Artuklu-Diyarbakır ve Artuklu-Kızıltepe refüjlerini bundan sonra otomatik sulamayla sulayacağız. Yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. 10 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu süre içerisinde yine kendi imkanlarımız ile sulamaya devam edeceğiz. Bu süreçten sonra sulama işleri tamamen otomatik olacak. Büyük bir tehlikeyi ortadan kaldırıyoruz. Tanker gibi düzensiz sulama olmayacak. Günün belirli saatlerinde otomatik olarak sulanacak. Yapacağımız otomatik sulama ile yola su akıntısı olmayacak. Tankerler trafik açısında büyük tehlike arz ediyordu bunu ortadan kaldırarak sulamayı kaza riski olmayan bir hale getireceğiz. Geçen sene yüksek maliyetle orta refüjler sulanırken bu sene ise çok düşük maliyetle yapacağız ve bu sistemi bir daha da değiştirmeyeceğiz. Otomatik sulama ile bitki ve ağaçlar suya doyacak. Refüjlerin dışındaki ağaçları da kendi imkanlarımız ile sulayacağız. Sulama hem ekonomik hem de tasarruflu olacak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.