KÜLTÜR SANAT - 02 Eylül 2025 Salı 11:48

3 metrekarelik dükkanı işleterek çocuklarını okuttu

A
A
A
3 metrekarelik dükkanı işleterek çocuklarını okuttu

Mardin’in Artuklu ilçesinde yalnızca 3 metrekarelik dükkanda 27 yıldır tost ve limonata satan İbrahim Eyiol, hem evinin geçimini sağladı hem de çocuklarını okuttu.


Artuklu ilçesinde çeyrek asrı aşkın bir süredir 3 metrekarelik dükkan işleten İbrahim Eyiol, hayatını buradan yaptığı tostlarla kazanıyor. 3 metrekarelik dükkana dünyaları sığdıran Eyiol, 2 evladının eğitim masrafları ile aile geçimini buradan kazandığı parayla yaptı. 2 çocuğu da üniversite okuyan Eyiol, işini severek yapmaya devam ediyor.


Yaklaşık 27 yıldır tost yapıp sattığını belirten Eyiol, "Sadece tost ve limonata yapıyorum. 3 metrekarelik alanda 27 yıldır bu işi yapıyorum. Benim işim sadece esnafla oluyor. Yenişehir’den buraya tost yemek ve limonata içmek için gelen insanlar var. 2 çocuğuma üniversite okuttum. Küçükken İstanbul’a gittim. Burada çoğu kişi tostu bilmiyordu. İstanbul’a gidip gördüm. Buraya gelince de yapmaya çalıştım. Yanımda çok eleman yetiştirdim. Küçük yaşta başladığı zaman işi öğrenince insanları daha güzel eğitmeye çalıştım. Burada günde en az 100 tane tost yapıyorum. Cadde üzeri olduğu için insanlar sürekli gidip geliyor’’ dedi.


Dükkanda tatillerde çalışan çırağı Umutcan Çalbay ise ’’Okullar açık olduğunda okuluma gidiyorum, tatil olduğu zaman gelip burada çalışıyorum. Boş zamanlarımı burada geçiriyorum sosyalleşiyorum işimi yapıyorum. Kendisi benim amcam sayılır çağırdığında geliyorum çalışıyorum çok şükür. 3 metrekarelik alanda aileme destek olmak için gelip burada çalışıyorum. Bu sıcakta bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Dükkan hem küçük hem de tost makinesi olduğu için biraz sıcak oluyor Ama artık alıştık üç kişiyi idare ediyoruz. 3 senedir buraya gelip tatillerde çalışıyorum" diye konuştu.



3 metrekarelik dükkanı işleterek çocuklarını okuttu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da Tekin Uğurel için "Saygı Gecesi" düzenlendi Kütahya Belediyesi tarafından, kentin kültürel ve sanatsal hayatına uzun yıllar katkı sunan yazar, bestekâr ve musikişinas Tekin Uğurel onuruna "Saygı Gecesi" düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Kütahya’nın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Tekin Uğurel için düzenlenen geceye şehir protokolü, akademisyenler, sanatçılar, yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran davetliler, usta sanatçının hayatı boyunca ortaya koyduğu eserleri ve kültürel katkılarını bir kez daha yakından hatırlama fırsatı buldu. Program kapsamında ilk olarak, Tekin Uğurel’in sanat ve edebiyat hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimde sanatçının yıllar boyunca kaleme aldığı eserler, bestelediği çalışmalar ve katıldığı kültürel etkinliklerden kesitlere yer verildi. Gece boyunca söz alan dostları ve meslektaşları, Uğurel’in sanatçı kimliği, mütevazı kişiliği ve Kütahya kültürüne sunduğu katkılar hakkında konuşmalar yaptı. Programda seslendirilen eserler ve besteler ise davetlilerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe katılarak konuşma yapan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaşayan değerlere sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek, böyle anlamlı bir saygı gecesinin düzenlenmesinin takdire değer olduğunu ifade etti. Programın sonunda Belediye Başkan Vekili EjderhanGezer ile Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sarıyar tarafından, Tekin Uğurel’e hediye ve plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı gecede konuşan Tekin Uğurel ise kendisi adına böyle anlamlı bir organizasyon düzenleyen Kütahya Belediyesi yetkililerine ve geceye katılan herkese teşekkür etti.
Kütahya Tavşanlı MYO öğrencilerinden anlamlı etkinlik Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuruçay İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik "Sevgi Köprüsü" etkinliği düzenledi. Üniversite öğrencileri, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve MYO yönetiminin destekleriyle gerçekleştirdikleri organizasyonda minik kardeşleriyle bir araya gelerek kültürel ve toplumsal değerleri paylaştı. Tavşanlı MYO Öğrenci Topluluğu Başkanı Ceren Demirayak’ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını üniversite öğrencileri adına yapan Dolunay Şahin, milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Küçük kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı ve neşeyle güçlenecek olan birlik ruhu, geleceğe uzanan bir bağ oluşturacak" dedi. Kuruçay İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Çevik ise üniversite öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, organizasyonun aziz milletimizin özünde yer alan yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğunu dile getirdi. Çelik, desteklerinden dolayı Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Kuruçay Belediye Başkanı’na, okul yöneticilerine, muhtarlara ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da üniversite gençliğinin toplumsal dayanışma bilinciyle hareket etmesinin son derece anlamlı olduğunu belirterek, MYO yönetimine ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Kuruçay İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, okul müdürleri Ahmet Halid Güçlü ve Hasan Hüseyin Çevik’in yanı sıra MYO akademik ve idari personeli, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tavşanlı Gençlik Merkezi görevlilerinin de destek verdiği etkinlikte kurulan oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Gün boyu süren programda sandalye kapmaca, donma oyunu, yüz boyama etkinlikleri, palyaço gösterileri gerçekleştirilirken, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Öğrenciler arasında sevgi ve paylaşım bağlarını güçlendiren etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.