KÜLTÜR SANAT - 19 Ağustos 2024 Pazartesi 17:26

Mardin Valisi Akkoyun, Dargeçit tarihi çarşıyı inceledi

A
A
A
Mardin Valisi Akkoyun, Dargeçit tarihi çarşıyı inceledi

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Dargeçit tarihi çarşıyı inceledi.


Mardin’in Dargeçit ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Vali Tuncay Akkoyun, bin 700 yıllık tarihi çarşıda son bulan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Dargeçit Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Tuncay Akkoyun, Kaymakam Mehmet Enes İpek’i makamında hayırlı olsun dileklerinde bulunduktan sonra olağan asayiş toplantısını gerçekleştirdi. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafında yapılan 17. Yüzyıla dayanan 400 yıllık Dargeçit ilçesinin restorasyonu yaptırılan eski Süryani Çarşısını ziyaret eden Vali Akkoyun çalışmalarını yerinde inceleyerek burada yetkililerden bilgiler aldı. Vali Akkoyun’a, Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, Dargeçit Kaymakamı Mehmet Enes İpek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Kılıç, Midyat Dargeçit Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız eşlik etti. Burada yapılan çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Vali Akkoyun, yatırımların devam etmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Akkoyun, "Bir projemizi bitirmek üzereyiz. Burası en az 400 yılık eski bir çarşı ve tabiki bu çeşitli dükkanlarda bazı eksiklikler, yıkımlar meydana gelmiştir. Bunun projesi Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından görüşüldü ve 4 sokağımız da sağlıklaştırma çalışması yapıldı. Dükkanları olan vatandaşlarımıza iki hafta sonra teslim edip faaliyette geçilmesini planlıyoruz. Dargeçit’te ticaretine ve istihdamına çok ciddi anlamda katkı sağlayacaktır" dedi.


Son olarak esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Akkoyun çarşıda gezen çocuklarla sohbet edip çeşitli hediyeler dağıtarak ilçeden ayrıldı.



Mardin Valisi Akkoyun, Dargeçit tarihi çarşıyı inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Hizmetimiz 24 saat devam ediyor" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda yürütülen kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, özellikle dar sokaklar ve kaldırımlarda etkin temizlik sağlayan modern nilfisk araçları hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların kış mevsimini güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesi adına tüm hazırlıkların önceden yapıldığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Kar, rahmettir ve berekettir. Hemşehrilerimizin bu süreci sorunsuz şekilde geçirebilmeleri için ekiplerimiz 24 saat esasına göre görev başındadır" dedi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte özellikle merkez ve kırsal mahallelerde ana arterlerin açık tutulması için yoğun mesai harcayan ekiplerin, ilk kar sınavını başarıyla verdiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Başta ilgisi ve alakasından dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak tüm önlemlerimizi önceden aldık. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz; ana caddelerden sokaklara, kaldırımlardan yaya yollarına kadar her noktada çalışmalarını sürdürüyor. Modern ekipmanlarımız, nilfisk araçlarımız, greyderlerimiz ve kar küreme ekiplerimizle birlikte özellikle yaya güvenliğini ön planda tutuyoruz. Don riskine karşı da tuzlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" ifadelerine yer verdi. Yoğun kar yağışlarına karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Önceliğimiz her zaman vatandaş memnuniyetidir. Hemşehrilerimizin kışı daha sağlıklı, daha güvenli ve konforlu geçirmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu. Öte yandan, sabahın erken saatlerinden itibaren yapılan çalışmalardan memnuniyet duyan vatandaşlar da, "Güne başladığımızda yollarımız ve kaldırımlarımız temizlenmişti. Ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu özverili çalışmaları için Kocasinan Belediye Başkanımıza ve tüm belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Bursa Nilüfer’de afet bilinci için güç birliği Nilüfer Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak afet bilincini artırıyor. Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi, Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Pancar Deposu’nda düzenlenen eğitimlerde, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Afetlerde dirençli bir kent oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, personelini ve vatandaşları tehlikelere karşı bilinçlendiriyor. Nilüfer Belediyesi, BAKUT, ANDA ve MAG-AME Arama Kurtarma dernekleriyle iş birliği yaparak kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi ve Pancar Deposu’nda bir dizi etkinlik düzenledi. Eğitimlerde teorik bilgilendirmelerin yanı sıra, tahliye planları gözden geçirildi ve afet anında paniğin önüne geçilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitimler kapsamında, tatbikatlar da gerçekleştirildi. Senaryo gereğin alarmın çalmasıyla birlikte binaların tahliyesi sağlandı. "Çök-Kapan-Tutun" uygulamasını başarıyla gerçekleştiren personel, güvenli bir şekilde toplanma alanlarına ulaştı. Tatbikatlarda, yangın tüplerinin doğru kullanımı ve başlangıç aşamasındaki yangınlara müdahale teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.