GENEL - 23 Ocak 2019 Çarşamba 14:53

Mardin’de hayvan barınaklarına ısıtıcılar konuldu

A
A
A
Mardin’de hayvan barınaklarına ısıtıcılar konuldu

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde kalan hayvanlar için yapılan barınaklara elektrikli ısıtıcılar konuldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde kalan hayvanlar için yapılan barınaklara elektrikli ısıtıcılar konuldu.


Mardin Büyükşehir Belediyesi, hayvan dostu çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, soğuk havalarda sokak hayvanları için sıcak bir yuva oldu. Sokak hayvanları için yapılan barınaklara takılan elektrikli ısıtıcılar, soğuk kış günlerinde hayvanları soğuktan koruyarak sıcak bir ortam sağlıyor. Barınakta, soğuk hava nedeniyle sokaktan toplatılan hayvanların gerekli bakımları, aşıları, yeme içme ihtiyaçları gideriliyor.


Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Türkiye’de örnek gösterilebilecek hayvan barınağımızda, sokak hayvanlarını elektrikli ısıtıcılar vasıtasıyla soğuktan koruyoruz. 2,5 yılda atıl durumda olan hayvan barınağını modern hale getirdik. İçerisinde bir hayvan hastanesi inşa ettik ve her türlü müdahaleyi yapabilecek durumda. Çevre illerden de hastanemize hayvanlar getirilmek suretiyle burada gerekli tedavileri belediyemiz tarafından üstlenmektedir. Buraya getirilen hayvanların gerekli bakımlarını yaptıktan sonra doğaya salıyoruz fakat engelli, yavru gibi hayvanları da buda misafir ediyoruz” dedi.


Hayvanları soğuktan korumak için önlem aldıklarını ifade eden Yaman, “Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak, hayvan barınaklarına elektrikli ısıtıcılar taktık. Burada engelli, yavru ve diğer hayvanları soğuktan koruyarak sıcak bir yuvaya sahip oldular. Barınakta çalışan arkadaşlarımızda gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Mardin huzurla birlikte, öğrenci, kadın, engelli dostu şehir oldu, hayvan dostu bir şehir oldu” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Anadolu Üniversitesinde International Staff Mobility Week Programı başladı Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi, 2024 Anadolu International Staff Mobility Week etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe 9 farklı ülke ve 11 farklı yükseköğretim kurumundan çok sayıda akademisyen ve personel katılım gösterdi. Hem Avrupa Birliği ülkeleri hem de Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki ülkelere öğrenci ve personel hareketliliği imkânı sunan Erasmus+ Programı katkılarıyla düzenlenen etkinliğin açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu başta olmak üzere çok sayıda kişi katılım gösterdi. UİB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu’nun moderatörlüğünde başlayan ilk oturumun ardından Bosna Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Kosova, Fas, Filistin, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerden gelen yükseköğretim kurumu temsilcileri, gerçekleştirdikleri sunumlar ile yükseköğretim alanındaki çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Dört gün boyunca paneller, eğitimler ve geziler düzenlenecek Dört gün sürecek olan etkinlikte gerçekleşecek olan paralel oturumlarda katılımcıların katkılarıyla yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemi vurgulanacak, Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği ve Kağıtsız Erasmus (Erasmus Without Paper) konularında deneyim paylaşımları gerçekleştirilecek. Program kapsamında ayrıca katılımcılar, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Turizm Fakültesi akademisyenleri ile ikili iş birlikleri için bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştirecek. 10 ülkeden gelen katılımcılara Türkiye’yi, Türk kültürünü ve şehri en iyi şekilde tanıtmak amacıyla rehber eşliğinde Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Odunpazarı, Seyyid Battal Gazi Külliyesi ile Frigya Vadisi ziyaretleri de geçekleştirilecek. Program dahilinde ayrıca Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile de Türk Yemeği Atölyesi düzenlenecek. Etkinlikler, değerlendirme oturumu ve sertifika takdimi ile sona erecek.
Ankara TBMM’de tartışma TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. TBMM Genel Kurulu, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Genel Kurulda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının eylemleri nedeniyle değil fikirleri nedeniyle idam edildiklerini söyleyerek, "Deniz Gezmiş ve arkadaşları anayasayı ortadan kaldırdıkları için değil, anayasa tam uygulansın dedikleri için idam edildiler. Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savcı, ister vekil olun ister bakan, boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. 1400 senedir yapıyorsunuz bunu. Nesimi’nin derisini yüzerken yaptınız bunu. Hallac-ı Mansur’u asarken yaptınız bunu. Kubilay’ın başını keserken yaptınız bunu" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 1400 senedir demenin bu ülkenin Müslümanlarına çok ciddi iftira ve hakaret olduğunu savunarak, Akdoğan’ın özür dilemesini istedi. Usta, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asılması için o dönem Meclis’e bir kanun teklifi geldi. Kanun teklifine CHP’den 28 milletvekili kabul oyu verdi. O zaman bu idama evet oyu veren CHP’li 28 milletvekili utanmayacak da kim utanacak” şeklinde konuştu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına toplam 48 ret oyu verildiğini, bunlardan 47’sinin CHP oyu olduğunu belirtti. Günaydın, Gezmiş ve arkadaşlarının idamı için 273 kabul oyu verildiğini hatırlatarak, “O kabulün içerisinde 28 CHP’linin de oyu var. O 28 CHP’linin 1972’deki oylarının doğru olmadığını buradan açıkça ifade ediyoruz. Bu 28 oyun dışında ’evet’ diyen 273 oy kalkmış, kimin müktesebatından kimin geçmişini takip ediyor bunlar" diye konuştu.
Kırşehir Mucur Belediye Başkanı Şahin: "Adli süreç başlatıldı" Kırşehir’in Mucur ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye başkanı seçilen Ali Şahin, mazbatasını aldıktan sonra usulsüzlüklerin örtülmeyeceğini ve adli işlem başlatıldığını söyledi. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini aktaran Belediye Başkanı Ali Şahin, "Ama bazıları kabullenemedi. Mazbatamızı alarak göreve başladık. Mucur’a hizmet için biz siyasi kimliğimizi bir tarafa bıraktık. Elimizden gelen gayreti göstererek hizmet edeceğiz. Bu konuda da kararlıyız. Mucur’un 5 yıllık kaybını telafi ederek hak ettiği yere getireceğiz inşallah” dedi. Mucur Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğunu söyleyen Şahin, "Mucur Belediyesi’nde şu anda 337 milyon lira gözüken borç var. Nüfusu bizden 10 kat olan belediyelerin bile bu kadar borcu yok. Bunun dışında gözükmeyen, bizim bilmediğimiz birtakım haciz işlemleri gerçekleşiyor. Faturalar var. Onların da ne kadar olacağını bilmiyoruz ama bir 400 milyonu bulacak gibi gözüküyor. Bir işçi yığılması olmuş. Bir odada 6-7 kişi çalışan bir işçi firması olmuş. En önemlisi altyapı yapılıyor diye eskisini arar hale gelmişiz" diye konuştu. "22 B’ye göre ihaleler yapılmış” Usulsüz ihalelerin olduğunu iddia eden Başkan Şahin, "Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. Ben böyle bir harcama görmedim. İhale de yapılmamış. 22 B’ye göre yapmışlar. 22 B olağanüstü durumlarda yapılan bir ödeme türüdür. Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. 10 yıllık belediye başkanlığım süresince bu kalemde hiç ihale yapmadım. İhale değil, doğrudan temin gibi bir şey" ifadelerini kullandı.