POLİTİKA - 28 Temmuz 2020 Salı 17:42

Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

A
A
A
Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Mardin’de 2020 üçüncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Artuklu Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Mardin’de 2020 üçüncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Artuklu Üniversitesinde gerçekleştirildi.


Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra kurul üyelerini oluşturan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı Vali Demirtaş, yatırımcı kuruluşlardan alınan dönem raporlarına göre, 2020 yılı ikinci dönem itibariyle, kentte kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının 292 adet projesinin mevcut olduğunu,bu projelerde 46 projenin programlandığını ,132 projenin devam ettiğini,32 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 84 projenin ise etüt aşamasında olduğunu belirtti. Vali Mahmut Demirtaş, “Projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 15 buçuk milyar liradır. 2020 yılı ikinci dönem sonu itibariyle 282 milyon lira harcama yapıldı. Bundan sonraki çalışmalarımızda vatandaş odaklı çalışacağız. Vatandaşa kapımız 7 gün 24 saat açık olacaktır. Vatandaşlarımız bize geldikleri zaman eğer mevzuata uygun bir talepleri varsa, imkanlarımız buna el veriyorsa bu talepleri hemen yerine getireceğiz. Eğer mevzuata uygun bir talep değilse bunu en güzel bir şekilde onlara izah edeceğiz. Bugün git, yarın gel anlayışının bugüne kadar da olduğunu düşünmüyorum bundan sonra da olmayacak. Özellikle tüm kamu kurumundaki çalışan personelimizin mesailerine hem kurum müdürlerimiz hem de personelimizin özellikle dikkat etmesinin istiyorum” dedi.



“İhaleler şeffaf olacak”


Kurumlarda yapılan ihalelerin şeffaf olması gerektiğinin altını çizen Vali Demirtaş, “İşlerimizi en güzel şekilde takip edeceğiz. Takip edilmeyen hiçbir iş kesinlikle sonuçlanmıyor. Bir şeyin olumlu sonuçlanması için de mutlaka bizim o işi en iyi şekilde takip etmemiz lazım. Özellikle ihalelerin şeffaf olmasını istiyoruz. Mümkün olduğu kadar açık ihale usulü ile ihalelerimizi yapacağız ve kamuoyuna açık olacak. Yaklaşık maliyetleri en güzel şekilde hazırlayacağız, yatırımları takip edeceğiz. Özellikle bir şeye karar vermeden önce vatandaşımızın böyle bir yatırıma ve hizmete ihtiyacı var mı yok mu, onu dikkatli bir şekilde inceleyeceğiz. Hangi işe vatandaşımız daha fazla ihtiyaç duyuyorsa onu tercih edecek, kesinlikle birinci tercihimiz o olacaktır” diye konuştu.



“Ödeneği olmayan harcama yapılmasın”


Ödeneği olmayan çalışmalar için harcama yapılmaması gerektiğine değinen Vali Mahmut Demirtaş, “Her kurumun bir bütçesi var, ödeneği olmayan hiçbir harcamayı yapmayalım. Mutlaka ödeneği var mı yok mu diye bakacağız. Ona göre hareket edeceğiz. Zaten olmayan hiçbir şeyin ihalesinin yapılması mümkün değil. Önceliğine bakıp, ödeneği varsa harcamayı yapacağız. Hak edişlerin hazırlanmasında kurum müdürlerimizin hak edişleri hazırlayacak olan teknik personelin gereken dikkati ve özeni göstermelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.


Vali Demirtaş’ın konuşmasının adından toplantı, yatırım programında yer alan projelerin gerçekleştirilme oranları, maliyet ve ödenek tablosunun değerlendirilmesi, projelerde gelinen aşamanın analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ile katılımcıların görüş ve önerilerinin dile getirmesinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.