YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:46

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbeti tutacak

A
A
A
Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbeti tutacak

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi çalışanları, FETÖ tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine sert tepki göstererek, tehlike geçinceye kadar demokrasi nöbetine devam edeceklerini açıkladılar.
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup FETÖ mensubu tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine bir tepki de Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi yönetimi ve çalışanlarından geldi. Hastane önünde toplanan çalışanlar, darbe girişimini nefretle kınadı. Hastanenin tüm çalışanlarının katıldığı açıklamada konuşan Başhekim Dr. Tayfun Erçetin, “Memleketimizin, vatanımızın, bayrağımızın, demokrasimizin bu haince, alçakça saldırıya maruz kalmasına Millet olarak cesurca karşı çıktık. Hem bireysel olarak hem de Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak demokrasi nöbetini tutmaya, tehlike geçinceye kadar devam edeceğiz. Bu alçakça saldırıya karşı kurum olarak kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizin de bilinmesini isterim” dedi.
Vatana ve millete yapılan bu hain saldırıya karşı durmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Dr. Erçetin, “Kahraman Türk milletimizin bu zorlu süreçte verdiği mücadelede şehit olan kahraman milletimizin mensuplarına Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilerim. Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Kahraman Türk milletine bu zorlu süreçte gösterdiği mücadeleye saygılarımızı iletir, bizler de Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak aynı mücadelede kanımızın son damlasına kadar yer alacağımızı gururla ve iftiharla açıklarım” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, yeniden hakim karşısında İstinaf mahkemesinin cezayı az bulduğu 6 yaşındayken evlendirilen H.K.G. davasında, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Sanık avukatlarının mazeret sunması nedeniyle duruşma ertelendi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Ekim 2023’te görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini belirterek kararı bozdu. Mahkeme, sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılları arası için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi. Sanık anne ve baba Gümüşel için ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince arttırım yapılması gerektiğini kaydetti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve imam nikahlı eş Kadir İstekli bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli duruşmada hazır edilirken, tutukluluğa yönelik yakalama kararı bulunan anne Fatıma Gümüşel ise duruşmaya katılmadı. Sanık avukatlarının mazeret sunmaları nedeniyle duruşma, 10 Haziran tarihine ertelendi. Ne olmuştu 30 Ocak 2023 tarihinde 6 yaşında H.K.G’nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma gerçekleşti. Dosyaya yayın yasağı ve gizlilik kararı getirildi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde karara bağlanan davada Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.