YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 17:07

PTT Mersin Baş Müdürü Kaplan’dan, Vali Çakacak’a ziyaret

A
A
A
PTT Mersin Baş Müdürü Kaplan’dan, Vali Çakacak’a ziyaret

Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 176. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında PTT Mersin Başmüdürü Mustafa Kaplan, beraberindeki heyet ile birlikte Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Sahil Valilik Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Çakacak, bir teşkilat için 176 yılın hiç de azımsanmayacak bir süre olduğuna dikkat çekerek, PTT’nin Türkiye’de bu hizmeti verirken köklü geçmişinin verdiği tecrübeyi çağın gerekliliklerine başarılı bir şekilde uydurabildiğini kaydetti. PTT’nin Türkiye’nin her noktasında hizmet veren önemli bir teşkilat olduğuna da değinen Çakacak, “PTT en ücra yerlerde dahi hizmet veren bir kuruluşumuzdur. Dolayısıyla vatandaşımıza sadece haberleşme ve kargo hizmetleri ile değil bankacılık gibi birçok hizmeti de bünyesinde barındıran güzide teşkilatlarımızdan biridir” dedi.
Çakacak, telekomünikasyonun PTT’den ayrılması sonucunda teşkilatın sadece mektup işleriyle uğraşan bir kuruluş haline gelebileceği yönünde kamuoyunda yapılan yorumların yanlış olduğunu belirtti. Bu yanlış algının aksine PTT’nin kendisini sürekli yenileyerek teknolojinin her türlü imkanlarını en ücra köşedeki vatandaşlarımıza dahi ulaştırdığını vurgulayan Çakacak, kuruluşun karlılık rakamlarına bakıldığında teşkilatın zarar eden bir kuruluş olmaktan ziyade kar eden bir kuruluş haline gelmiş olmasının da bu başarıyı açık bir şekilde kanıtladığını belirtti.
Başmüdür Kaplan ise Vali Çakacak’a köklü geçmişe sahip olan PTT’nin tarihi ve teşkilatın bugüne ulaşıncaya kadar geçirdiği değişim safhaları hakkında bilgi verdi. Mersin’de verilen hizmetlerin 721 personel, 52 araç ve 106 motosiklet ile 95 noktada yürütüldüğünü belirten Kaplan, temel amaçlarının vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için hizmet kalitesini arttırmak olduğunu belirterek, liman ve lojistik kenti konumunda olan Mersin’deki imkanlardan en iyi şekilde yararlanabilmek için kargo sayısını arttırmak için çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Ziyarette PTT’nin 176’ıncı kuruluş yıldönümü münasebetiyle Vali Çakacak’a, PTT Genel Müdürlüğü’nce ‘15 Temmuz Şehitleri’ anısına hazırlanan anma pulu hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Deniz üstünde sürpriz evlilik teklifi Bartın’da yaşayan Erkan Bostancı, sosyal medyada tanıştığı Ceyda Karagöl’e gezme amacıyla davet ettiği Amasra’da, önceden süslettiği bir yat içerisinde evlilik teklifinde bulundu. Olacaklardan habersiz Bostancı ile buluşan Karagöl, sürpriz teklifle büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Bartın Liman Başkanlığında güvenlik görevlisi olarak çalışan Erkan Bostancı (31), 9 ay önce Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yaşayan Ceyda Karagöl ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, 2 hafta önce ailelerini de tanıştırdı. Gezmek amacıyla Ceyda Karagöl’ü Amasra’ya davet eden Erkan Bostancı, büyük limanda gezerlerken bir tekneye girdi. Süslenmiş tekneyi görünce büyük heyecan yaşayan Karagöl’ün yaşadıklarının ardından ise heyecanı mutluluğa dönüştü. Bir anda diz çöken Bostancı, cebinden çıkardığı yüzüğü vererek Karagöl’e evlilik teklifinde bulundu. Ceyda Karagöl’ün teklifi kabul etmesinin ardından pasta kesilerek günün anısına teknede fotoğraf çektirildi. Evlilik teklifi beklediğini ama böyle bir organizasyonla yapılan bir teklifi beklemediğini anlatan Ceyda Karagöl, "Gezmek için gelmiştim, böyle bir şey beklemiyordum. Birden bu ortamı görünce çok heyecanlandım. Her şey çok güzeldi. Çok mutlu oldum" diye konuştu. Erkan Bostancı ise kendileri için unutamayacakları bir gün olması amacıyla farklı bir şekilde evlilik teklifinde bulunmak istediğini belirterek, "Liman Başkanlığında çalıştığım için denize ve teknelere ilgim vardı. Hayatımda bir kere yapacağım bir şeyin özel olmasını istedim. Denizde olsun, denizin güzelliğini bu mutlu günümüzde yaşayalım istedim" diye konuştu. Sürpriz teklifin yapıldığı Gökdeniz-3 yatının sahibi Mücella Albayrak ise gençlerle birlikte kendisinin de çok heyecanlandığını ifade etti. 20 yıldır tekne süslemesi yaptığını ve binlerce gencin mutluluğuna ortak olduğunu hatırlatan Albayrak, her seferinde gençlerle birlikte o özel anları tekrar tekrar yaşadığını kaydetti.