YEREL HABERLER - 30 Kasım 2016 Çarşamba 11:45

Mersintime, 3. yılını kutladı

A
A
A
Mersintime, 3. yılını kutladı

Mersin’de haftalık olarak yayınlanan yerel gazete Mersintime, 3. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Türkiye Serbest Bölge Kullanıcıları Platformu Başkanı Ekrem Sağlam, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, Mersin Gazeteciler Cemıyeti Başkanı Ahmet Ünal ile çok sayıda siyasi, bürokrat ve gazete okuru katıldı.
Etkinlikte konuşan Mersintime Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aytur Gezer, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek Vali Özdemir Çakacak’a, dik duruşundan ve bu olayın bir tek kimsenin bile burnu kanamadan atlatılmasından dolayı teşekkür etti. Mersintime’nin, cennet vatanın ve aziz milletin birliğine ve beraberliğine kast eden hainlere karşı yeni kapıda oluşan milli ruhun Mersin’de yasayan vatandaşların ruhunda vücut bulmasına vesile olmayı amaçlayan ve bu yönde çok önemli bir mesafe kateden gazetecilik ötesi birleştirici bir ruhun adı olduğunu belirten Gezer, "İşte bugün burada Mersin’in dinamiklerine ait her kesimden kişi, kuruluş ve sivil toplum örgütleri Mersin ortak paydasında, Mersintime aracılığı ile buradalar. Mersintime olarak ben ve işin mutfağındaki arkadaşlarımız, yönetimindeki arkadaşlarımız ve yazar kadromuzla, sizlerden aldığımız güç ile ilkelerimizden taviz vermeden aynı ruhla yayın hayatımıza devam edeceğimizi belirtir, yıl dönümümüzde bize iştirak eden herkese teşekkürlerimi sunarım" dedi.
Ödül töreni ile devam eden etkinlik, 3. yıl pastasının kesilmesiyle son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da, şehit polisler için tören düzenlendi Adıyaman’da bir polis memuru tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman’da tören düzenlendi. Adıyaman Altınşehir Şehit Ahmet yıldırım polis Merkezinde polis memuru S.U.Ş. tarafından açılan ateş ile şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer için Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen tören sonrası evli olan Sivas doğumlu Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’in cenazesi İstanbul’a, evli ve 2 çocuk babası olan Kahramanmaraş doğumlu Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül’ün cenazesi ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gönderildi. Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl protokolü, kurum müdürleri, STK temsilcileri, askeri erkanlar, polisler ve çok sayıda kişi katılırken, şehitlerin yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Olay bir önceki gün akşam Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezinde meydana gelmiş, polis memuru S.U.Ş., beylik tabancasıyla Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’e ateş açarak şehit etmişti. S.U.Ü., ise burada bulunan diğer polis ekiplerinin bacağına ateş etmesi sonucu yaralanmış ve etkisiz hale getirilerek hastaneye kaldırılmıştı.