YEREL HABERLER - 23 Ocak 2017 Pazartesi 10:12

Mersin’in orman köylülerine Bakanlıktan 3,99 milyon TL kredi desteği

A
A
A
Mersin’in orman köylülerine Bakanlıktan 3,99 milyon TL kredi desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Mersin’deki 46 orman köyüne 2016 yılında 3,99 milyon TL kredi desteği verdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeler çerçevesinde, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Mersin’de 2016 yılında ORKÖY kredileri ile 308 aileye destek sağlandı. Coğrafi şartları göz önüne alarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, dam örtülüğü, seracılık, fenni arıcılık ve meyvecilik gibi konularda 2016 yılında 46 orman köyüne 3,99 milyon TL kredi desteği sağladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, projelerin çeşitlenerek devam edeceğini bildirdi. 2011 yılından itibaren Mersin’e katkılarının artarak devam ettiğini belirten Bakan Eroğlu, “Binlerce orman köylümüze milyonlarca TL değerinde sosyal ve ekonomik amaçlı kredi veren ORKÖY, orman köylülerini yerinde kalkındırmaya ve ormana olan baskıları azaltmak maksadıyla çalışmalarına devam edecek” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Fenomen çaycı kendi düğününde çay dağıttı Şırnak’ta düğünlerin vazgeçilmezi çaycı Nizam Enç kendi düğününde davetlilere şov yaptı. Çay dağıtma şekliyle sosyal medyada tanınan çaycının düğününe 4 bin davetli katıldı. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde yaşayan Nizam Enç isimli vatandaş yıllardır bölgede düğün ve taziyelerde binlerce insana tek başına çay dağıtmasıyla biliniyor. Düğün alanlarında koşarak çay dağıtarak geçimini sağlayan vatandaş kendi düğününde mesleğine devam etti. Esmer Enç ile dünya evine giren çaycı Nizam Enç 2 gün iki gece süren düğünde çay dağıtarak gelen davetlilerine şov yaptı. Meşhur çaycı Nizam olarak bilinen vatandaş kısa sürede sosyal medyada ünlü olunca yurt içinden binlerce insan düğününe gelerek takı taktı. Gelin ve damada takılan 500 bin liralık takının yanı sıra ilginç taraf ise damadın gelen misafirlere takım elbiseyle çay dağıtması oldu. Çaycı Nizam Enç düğününe gelen misafirlere teşekkür ederek, ’’Bölgede tanınan biriyim. Herkesin düğününde çay dağıtıyorum bu gün benim düğünüm ben kendi düğünümde de dağıttım. Düğünüme gelen herkese çok teşekkür ederim" dedi. Damadın ağabeyi Ekrem Enç, davetlilere teşekkür ederek, "Yağmurlu bir günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Yağmur altında halay çektik. Kardeşimize ağabeyleri olarak biz sürekli destek çıktık. Herkes tarafından sevilen biri bu yüzden kalabalık geçti. Kendi düğününde çay dağıtmak istedi ve herkese çay dağıttı" diye konuştu.