POLİTİKA - 28 Mart 2017 Salı 19:58

Bakan Soylu’ya sevgi gösterisi

A
A
A
Bakan Soylu’ya sevgi gösterisi

Mersin programı kapsamında vatandaşlara hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanlarına gitti.

Mersin programı kapsamında vatandaşlara hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların yanlarına gitti. Bir vatandaş Bakan Soylu’ya sarılıp iki yanağından öptü.


Erdemli’de vatandaşlara hitap eden Soylu, "Benim ülkemi zenginleşmek, benim ülkemi hürriyetle buluşmak, benim ülkemi daha fazla özgürleştirmek kim istediyse, onun ayağın atılan engeller, çelmeler bizi yordu artık. Şunu net söylemek istiyorum, yıllardan beri bizi imtihana tabi tutuyorlar. Yıllardan beri bizi terbiye etmek istiyorlar" dedi.


7 Haziran’da hükümet kurulamayınca terör örgütünü destekleyici ve özerklik açıklamalarda bulunanların o günlerinden eser kalmadığını anlatan Soylu, "Nerede Muş’ta Varto da, bir taraftan Cizre’de, nerede Hakkari Yüksekova’da, bu ülkenin Güneydoğusu’nda ilçelerde. Madem o gün o kadar güçlüydün, o gün o kadar cesaretin vardı. Afrandan, tafrandan, fiyakandan geçilmiyordu. Hadi bakalım bugün özerklikte de alalım boyunun posunun ölçüsünü" diye konuştu.


Referandum konusuna da değinen Soylu, "Önünüze bir anayasa teklifi getirdik. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Artık güçlü hükümetler olsun, artık güçlü meclisler olsun, artık tarafsız ve bağımsız bir yargı olsun diye çalıştık, gayret gösterdik. Uzlaşarak, bir adım biz gittik, bir adım Milliyetçi Hareket Partisi geldi, ortada bir noktada uzlaştık. Bundan sonra güçlü bir meclis olacak, bir taraftan yasa yapacak, bir taraftan da hükümete çerçeve çizecek, bir taraftan da milletle hükümet arasında köprü kuracak. Herkes işini yapacak. Hükümet işini yapacak, yargı bağımsız ve tarafsız olacak. Herkes işini yapacak, öyle 2 bin dolarlık bir ülke değil hedefini 25 bin dolara bir şekilde indekslemiş oraya giden bir ülke" şeklinde konuştu.


Konuşması sonunda platformdan inerek vatandaşlarla tokalaşan Soylu’yu bir vatandaş başından tuttu ve yanaklarından öptü. Bir an şaşkınlık yaşayan Bakan Soylu, vatandaşlarla tokalaşmaya devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 1 - RAMS Başakşehir: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada RAMS Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 55. dakikada Duarte’nin sağdan ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Berkay Özcan’ın sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 69. dakikada soldan son çizgiye inen Pereira’nin ortasında topla buluşan Piatek, bekletmeden pasını Kemen’e attı. Bu futbolcunun şutunda kaleci Erce’nin çeldiği topla yeniden buluşan Kemen’in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak ağlara gitti. 0-2 72. dakikada Rivas’ın soldan ceza sahasına ortasında Dadashov’un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-2 76. dakikada Dele-Bashiru’nun uzak mesafeden sert şutundatop yerden az farkla auta gitti. 88. dakikada ceza sahası dışından Halil İbrahim’in sert şutunda kaleci Muhamed son anda uzanarak topu çeldi. Dönen topu defans uzaklaştırdı. 90+6. dakikada gelişen Hatayspor atağından Rui Pedro’nun yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Muhammed meşin yuvarlağı kornere çeldi. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cehun Sesigüzel, Cevdet Kömürcüoğlu Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi (Rui Pedro dk. 82), Kilima, Maksimovic, Cemali Sertel, Massanga, Fernandes (Halil İbrahim Dervişoğlu dk. 64), Dele-Bashiru, Ömer Faruk Beyaz (Dadashov dk. 64), Rivas, Strandberg Yedekler: Bekaj, Kerim Alıcı, Görkem Sağlam, Cengiz Demir, Ghoulam, Aburjanie, Abdulkadir Parmak Teknik Direktör: Volkan Demirel Başakşehir: Muhammed Şengezer, Duarte, Ousseynou Ba, Opoku, Ömer Ali Şahiner (Lima dk. 82), Josef (Kemen dk. 46), Davidson Pereira, Pelkas (Keny dk. 67), Berkay Özcan (Hamza Güreler dk. 85), Emirhan İlkhan (Onur Ergün dk. 67), Piatek Yedekler: Volkan Babacan, Deniz Dilmen, Dubois, Figueredo Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Piatek (dk. 5), Kemen (dk. 69) (Başakşehir), Dadashov (dk. 72) (Hatayspor) Sarı kartlar: Volkan Demirel (Teknik Direktör), Rivas (Hatayspor), Emirhan İlkhan, Josef, Duarte, Çağdaş Atan (Teknik Direktör) (Başakşehir)