ASAYİŞ - 26 Nisan 2017 Çarşamba 20:57

Halde yanan sebze yüklü 2 araç kullanılmaz hale geldi

A
A
A
Halde yanan sebze yüklü 2 araç kullanılmaz hale geldi

Mersin’in Tarsus ilçesinde meyve sebze halinde bir kamyonda çıkan yangın tıra sıçradı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde meyve sebze halinde bir kamyonda çıkan yangın tıra sıçradı. Yangın anında araçta yaşanan patlama paniğe neden olurken, olayda kamyon sürücüsü yaralandı.


Edinilen bilgiye göre olay, Tarsus Hal Kompleksi ardiyeciler bölümünde meydana geldi. 189 numaralı ardiye önünde mal yüklemesi yapılan Fırat H. (25) idaresindeki 63 LS 395 plakalı kamyonda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler tüm kamyonu sardı ve aracın motor kısmında büyük bir patlama meydana geldi. Kısa süre içinde gökyüzünü de yoğun bir duman kapladı. Patlama sesi ve duman yoğunluğu paniğe neden oldu.


Dumanların çıktığı ve patlamanın olduğu yakın bir bölgeye park etmiş olan sebze yüklü 15 NS 733 plakalı tıra alevler sıçrarken, tır sürücüsü panikleyerek aracını uzaklaşmak isterken kaza yaptı.


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri alevlerin diğer araç ve işyerlerine sıçramasını engelledi. Olayda kullanılamaz hale gelen kamyon sürücüsü Fırat H. (25) yaralandı. Tırın ise bir kısmı yandı.


Olayı anlatan görgü tanıkları, birde alevlerin yükseldiğini ve ardından 3 kere patlama olduğunu ifade ettiler.


Yaklaşık bir saat süren yangının ardından itfaiye ekipleri, soğutma çalışması yapmaya başladılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan Aksaray’ın merkeze bağlı bin 300 nüfusa sahip Gücünkaya köyünde yaşayan köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Nüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da her geçen yıl gelişen tarım ve hayvancılık büyümeye devam ediyor. Merkeze bağlı bin 300 nüfuslu Gücünkaya köyünde ise köy halkı seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Hemen her evin önünde en az 2 adet sera bulunurken, köy halkı domates, salatalık, biber, patlıcan gibi tüm sebzelerin yanı sıra fide üreterek satışa sunuyor. Çocukluklarından beri seracılık yaptıklarını anlatan Serpil Ok (50), “Çocukluğumuzdan beri bu işi yapıyoruz. Köyümüzün ekmek teknesi, gelir kaynağı, bizim işimiz de bu. Anne, baba ve ebeden gelme bir meslek. Köyümüzün bütün halkı fidecilik yapar, sebzecilik yapar, seralarda domates, salatalık, biber yetiştirilir, fideler yetiştirilir. Köyümüzün işi bu” dedi. Gücünkaya köyünün ’küçük Adana’ olduğunu belirten İsmail Ok (59) ise, “Ben doğduğumdan beri, ebelerimizden, dedelerimizden öğrendiğimiz gibi bu işi yapıyoruz. Şimdi hala devam ediyoruz. Şubat ayında başlar Mayıs’ın sonuna kadar devam ederiz. Fide yetiştiriyoruz. Diğer günlerde de sebze üzerinde çalışırız. Yani burası küçük bir Adana. Bizim gelirimiz bu. Bütün köy geçimini sera üzerinden sağlamaktadır. Domates, biber, fasulye, salatalık, patlıcan gibi sebze üzerinde her şey burada yetiştirilir” diye konuştu.
Eskişehir Eskişehir’de hastalıktan ari işletme sayısı genç yetiştiriciler ile çoğalıyor Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazanan işletmeye sertifikası teslim edildi. Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazanan Odunpazarı İlçesi Yörükkırka Mahallesi’nde bulunan Fahrettin Özkan’a ait hayvancılık işletmesi Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt, Odunpazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun ve görevli Veteriner Hekimler tarafından ziyaret edilerek Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası takdim edildi. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şube Müdürü Mehmet Yurt işletme ziyaretinde yaptığı açıklamada, karantina ünitesine sahip, tüm hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlarda, şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleriyle tüm hayvanlarının bu hastalıkları taşımadığı belirlenen işletmelere Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ’Hastalıktan Ari İşletme’ belgesi verildiğini söyledi. Yurt, bu çerçevede Eskişehir’de ari işletme sayısının 11’e ulaştığını, 2024 yılında bu sayının en az 20 işletme olmasını hedeflendiğini ifade etti. İşletme sahibi Fahrettin Özkan babasına ait koyun işletmesini kapatarak genç yaşta şehir merkezine gitmek yerine köyünde kalıp, damızlık süt sığırı işletmesi kurduğunu, etrafındaki bilinçli üreticiler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin yaptığı araştırmalar ve katıldığı eğitim programlarının etkisiyle hastalıktan ari işletmelerden temin ettiği hayvanlarla hiçbir zorlukla karşılaşmadan Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazandığını dile getirdi. İşletme sahibi Fahrettin Özkan, bu sertifika ile hayvanlarında Brusella ve Tüberküloz hastalıklarının olmadığının belgelendiğini, bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen desteklemelerin yanında, ürettiği değerli sütü ilimizdeki kaliteli mandıralara vererek tüketiciye güvenle içebilecekleri sütü temin etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gerçekleştirilen ziyarette Yörükkırka Mahallesi Muhtarı İlhami Yolcular ve mahalle sakinlerinin katılımıyla Yörükkırka mahallesinde hayvancılık alanında yapılabilecek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Ari işletme sahiplerine ürettikleri süt, yetiştirdikleri buzağı ve sattıkları düveler için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha yüksek desteklemeler yapılarak ari işletme sahipleri teşvik edildiği anlatıldı. Yetkililer, hastalıktan ari işletmeler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiricilerin il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne başvurabileceğini belirtti.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde ’çizgi ötesindeki öğretmen’ öğrencilerle buluştu Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, ’çizgi ötesindeki öğretmen’ seçilen Emre Özel ile bir araya gelerek deneyimlerini dinledi. Kastamonu Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteği ile Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Topluluğu (SOBİT) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce 2018 yılında çizgi ötesi öğretmen olarak seçilen Emre Özel, öğrencilerle bir araya getirildi. Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Tuna, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu ve Doç. Dr. Emine Karasu Avcı, akademik idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu’nda fen filimleri öğretmeni olarak görev yapan Emre Özel, deneyimlerini anlattı. Köy öğretmenliğine başladığı günden itibaren mesleğinde elde ettiği deneyimleri paylaşan Özel, zor şartlar altında bile mesleğini severek yapmaktan vazgeçmediğini söyledi. Konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Emre Özel’in yaşam hikayesi ile ilgili hazırlanan belgesel izletildi. Program, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyal Bilimler Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Emine Karasu Avcı’nın Emre Özel’e hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.