YEREL HABERLER - 29 Mayıs 2017 Pazartesi 10:38

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, perdelerini 12 bin seyirciyle kapattı

A
A
A
Mersin Uluslararası Müzik Festivali, perdelerini 12 bin seyirciyle kapattı

Bu yıl “Mayıs Müzik Tadında” sloganıyla gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Mersinlilerle buluşturan 16.

Bu yıl “Mayıs Müzik Tadında” sloganıyla gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Mersinlilerle buluşturan 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 12 binin üzerinde seyircinin müziğe doyduğu 20 günün sonunda perdelerini kapattı.


Navdhara Hindistan Dans Tiyatro’sunun nefes kesen gösterisiyle sona eren ve 5-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, 4’ü ücretsiz, toplam 13 etkinlikte 12 bin 13 seyirciyi Mersin’in önemli konser salonları ve tarihi mekanlarında usta sanatçı ve müzik topluluklarıyla buluşturdu. Türkiye’nin pek çok önemli yazar, müzik eleştirmeni ve gazetecisini Mersin’de misafir eden festivalde bu yıl 18. Nevit Kodallı Korolar Şenliği, Mersin Limanın Ritmini Arıyor sloganıyla 7. Beste Yarışması yer alırken, 2017 Festival Ödülleri de sahiplerini buldu.


KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açılış konserini yaptığı festivalde, Murat Karahan, Teona Dvali, Devlet Sanatçısı Musa Eroğlu, İbrahim Yazıcı, Berfin Aksu, Fatih Erkoç, Rengim Gökmen, Cihat Aşkın, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Karsu Dönmez, Cihan Ünal, Erol Erdinç, Ayşegül Göknur Shanal, Ashley Hribar, Flarian Kitt, I Ting Chen, izleyicilere müzik dolu dakikalar yaşattı. Karşıyaka Oda Orkestrası, Saygun Quartet, klasik müziğin seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Festival’in kapanış etkinliğinde ise koreografisini Ashley Lobo’nun yaptığı “A Passage to Bollywood” eseriyle Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu yer aldı.


Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, yaptığı açıklamada, “Bu yıl 16’ncısını düzenlediğimiz Mersin Uluslararası Müzik Festivali görkemli bir kapanış etkinliğiyle perdelerini kapattı. Her yıl olduğu gibi Mersinlilere yakışır bir programı halkımızla buluşturduk. Yeni festival programı hazırlıklarına ise şimdiden başlamış bulunmaktayız. Böylesine uluslararası önemde bir organizasyonu el birliğiyle, gönül birliğiyle başarmış olmanın kıvancıyla bizlere destek veren başta seyircimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunarım” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Üniversite Adaylarından SANKO Üniversitesi’ne ziyaret Gaziantep Akkent Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite ortamını görmek ve eğitime ilişkin bilgi almak amacıyla SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenleri eşliğinde programa katılan öğrencilere, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Çetin, SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Arş. Gör. Seren Kurtgil, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Arş. Gör. Pınar Kuyulu Haksal, Hemşirelik Bölümünden Arş. Gör. Ebru Karaaslan ve SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ tarafından Üniversitenin deneyimli akademik kadrosunu, öğrencilerle gerçekleştirdikleri projeleri, faaliyet alanları, bölüm dersleri, klinik uygulama sahaları ve meslek istihdam imkanları anlatan sunum yapıldı. Üniversitenin kendi hastanesinin olmasının üniversite öğrencileri için fırsat olduğuna değinen öğretim elemanları, öğrencilerin mesleğe yönelik uygulamaları hastanede gözlemleme imkânı bulduklarını ve tecrübe kazandıklarını, bu durumun çalışma hayatlarında da büyük kolaylık sağladığını vurguladı. Tanıtım sonrası Üniversiteyi gezme fırsatı bulan öğrencilere Laboratuvar Sorumlusu Özlem Topçu laboratuvarları tanıttı. Basın ve Halkla İlişkiler Personeli Mehmet Türk ise puan ve kontenjanlar, öğrencilere sağlanan burslar ile kütüphane hakkında bilgi verdi.
İstanbul BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE), ‘2024 THE Asya Üniversiteleri’ sıralamasının sonuçlarını açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi sıralamada 196’ncı, Türkiye’de ise 9.sırada yer aldı. Üniversitelerinin tüm temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği, dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education-2024 THE Asya Üniversiteleri” sıralaması açıklandı. Asya’nın en iyi üniversitelerinin yer alığı sıralamada Bahçeşehir Üniversitesi 739 üniversite arasında 196’ncı, Türkiye’de ise 9’ncu sırada yer aldı. BAU vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada Türkiye’deki üniversiteler arasında 9. sırada yer alan Bahçeşehir Üniversitesi, ülkedeki en iyi 4 vakıf üniversitesinden biri olma başarısını gösterdi. Bahçeşehir Üniversitesi; Koç, Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin ardından dördüncü olarak, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Türkiye’den 75 üniversite Dünya üniversitelerinin performanslarını 18 gösterge kullanarak ölçen ve Asya kıtasını kapsayan bir akademik performans haritalaması yapmayı hedefleyen THE Asya Üniversiteleri sıralamasında, Türkiye’den 75 üniversite girdi. Üniversiteler başlıca; öğretim, araştırma, araştırmanın kalitesi, endüstri ile ilişkiler, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ‘Uluslararası Görünürlük (International Outlook)’kategorisinde de 4. sıraya yerleşti. Rektör Hatipoğlu: “Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz” Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bahçeşehir Üniversitesi, THE Asya 2024 Dünya sıralamasında 196. sıraya, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversiteleri ardından 4. sıraya yerleşti. Vakıf üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te yer alan üniversiteler aynı zamanda ‘YÖK Araştırma Üniversitesi’ statüsünde yer almaktadır. Bu sonuç Bahçeşehir Üniversitesi olarak bizim de öncü bir araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. 2024 THE Asya Üniversiteler sıralamasını oluşturan birçok alt bileşen var. THE, bunlardan biri olan araştırma kategorisi kriterlerini bu sene zenginleştirerek; araştırma çıktıları, patentleri, uluslararası büyük projeleri ve bilime yapılan tüm katkıları değerlendirmeye alıyor. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında bu kategoride ilk 10’da yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sıralamaya giren üniversiteler arasında en genç üniversite olduğumuzu da ifade etmek isterim. Süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum.”