YEREL HABERLER - 29 Mayıs 2017 Pazartesi 15:26

Toroslar’ın eski köy ve beldelerinde çalışmalar sürüyor

A
A
A
Toroslar’ın eski köy ve beldelerinde çalışmalar sürüyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle olan eski köy ve beldelerde hizmet atağını sürdürüyor.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalle olan eski köy ve beldelerde hizmet atağını sürdürüyor.


Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle yayla turizminin yoğun yaşandığı mahallelerde hız verilen hizmet kapsamında Gözne, Soğucak, Ayvagediği, Bekiralanı, Değirmendere, Kaşlı, Kepirli, Arpaçsakarlar, Çopurlu, Musalı, Karaisalı, Resul, Yeniköy, Güzelyayla, Çağlarca, Kavaklıpınar ve birçok mahallede ulaşımın daha kolay sağlanması için yeni yollar açılarak, çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.


Asfalt, kilit parke yol yapımı ile bahçe yolları, park ve piknik alanlarının bakımı ve estetik bir görünüm kazandıran taş duvar örme çalışmalarının da yoğunluk kazandığı hizmetler çerçevesinde, Gözne ve Yeniköy Mahallelerindeki futbol sahalarında zemin düzenleme çalışmaları yapılıyor. Musalı Mahallesi’nde de başlatılan yeni futbol sahasının yapım çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca kış aylarında oluşabilecek su birikintileri nedeniyle yol bozulmalarını ve çamur oluşumlarını önlemek amacıyla bahçeler arası büz boru döşeme çalışması da gerçekleştiriliyor.


Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe genelindeki tüm mahallelerin eşit hizmet almasını önemsediklerini belirterek, mahalle statüsüne kavuşan 32 köy ve 5 belde ile mahalle sayılarının 67 olduğunu hatırlattı. Tuna, “Tüm mahallelerimizin istek ve ihtiyaçlarını biliyoruz. Doğal güzellikleri ve yaylalarıyla yaz aylarında nüfusu daha da artan Toroslarımıza layık olduğu hizmeti sunmak için hizmet atağımıza devam ediyoruz. Daha önce köy ve belde olan ve şu an mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde bu yıl da ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, ilçemizin her noktasına kaliteli ve modern hizmet götürmektir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.