GENEL - 25 Temmuz 2017 Salı 11:30

8.5 yıldır kayıp olan kardeşini arıyor

A
A
A
8.5 yıldır kayıp olan kardeşini arıyor

Mersin’deki ailesinin yanından 1996 yılında ayrılarak Alanya’ya yerleşip kendisine iş kuran ve 2009 yılının Şubat ayında aniden ortadan kaybolan Mustafa Keskin’in (45) ailesi, çocuklarının esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluşunun arkasındaki sır perdesinin aralanmasını istiyor.

Mersin’deki ailesinin yanından 1996 yılında ayrılarak Alanya’ya yerleşip kendisine iş kuran ve 2009 yılının Şubat ayında aniden ortadan kaybolan Mustafa Keskin’in (45) ailesi, çocuklarının esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluşunun arkasındaki sır perdesinin aralanmasını istiyor.


Keskin’in Mersin’de yaşayan ağabeyi Salih Keskin, kardeşinin 1996 yılında çalışmak üzere Alanya’ya gittiğini, burada bir süre bar ve restoranlarda çalıştıktan sonra 2005 yılında kendisine hediyelik eşya satışı yapan bir iş yeri açtığını belirterek, "O tarihe kadar ve sonrasında sürekli görüşüyorduk. Her bayram mutlaka baba ocağına gelir bizlerle bayramlaşırdı. En son 2008 yılındaki Ramazan ve Kurban bayramlarında geldi. O tarihten sonra kardeşimi bir daha görmedik" dedi.


2009 yılının Şubat ayından sonra kardeşi Mustafa Keskin’den bir daha haber alamadıklarını anlatan Salih Keskin, "Ağabeyim bir kaç kez Alanya’ya gidip araştırdı. Ancak hiçbir şekilde izine rastlayamadık. Sonrasında ben gittim, komşularıyla görüştüm. Onlar da kardeşimin aniden ortadan kayboluşuna bir anlam veremedi. Alanya’daki dükkanının ve evinin, kaybolduktan sonra satıldığını öğrendik. Kayıp bir kişi nasıl olur da mal varlığını satabilir? Cumhuriyet Savcılığına müracaat ettik, ancak bir sonuç alamadık" diye konuştu.


Mersin’e döndükten sonra da kardeşini aramaya devam ettiğini dile getiren Keskin, "Alanya’da konuştuğum bazı kişilerin çelişkili ifadeleri oldu. Evinden o tarihlerde pis kokular geldiğini söyleyenler bile oldu. Ancak ev satılmış olduğundan bir araştırma yapamadım. Mersin’de de kayıp müracaatında bulunduk. Ancak şu ana kadar bir sonuç alamadık. Bu süre içerisinde babamızı kaybettik. Kardeşim eğer hayatta olsaydı, babamızın cenazesine mutlaka katılırdı. Hayatından endişe duyuyoruz. Kardeşimin kayboluşunun ardındaki sır perdesinin aralanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.