YEREL HABERLER - 26 Temmuz 2017 Çarşamba 15:14

Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

A
A
A
Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi trafik zabıta ekipleri, minibüs ve otobüslerde klimaların çalıştırılmadığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine, şehir içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında klima denetimi yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi trafik zabıta ekipleri, minibüs ve otobüslerde klimaların çalıştırılmadığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine, şehir içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında klima denetimi yaptı.


Havaların ısınması ile beraber toplu taşıma araçlarında klimaların çalıştırılmadığı yönünde vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda harekete geçen Büyükşehir Belediyesi trafik zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarındaki denetimlerini artırdı. Ekipler klima denetimleri ile 2017 Mayıs ayından itibaren 2 bin 80 adet toplu taşıma aracını denetleyerek, 37 adet toplu taşıma aracına tespit tutanağı tuttu. Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimler sırasında, sivil olarak toplu taşıma aracında seyahat eden zabıtalar, sürücünün araç içerisindeki kural ihlallerini ve klimasının çalışıp çalışmadığını yaka kamerası ile kayıt altına alarak, belirlenen noktalarda bekleyen zabıta ekiplerine bildiriyor. Zabıta ekipleri aracı durdurarak, sivil trafik zabıta ekibini araç sürücüsüne ve yolculara tanıtıyor. Araç sürücüsüne yaptığı hataları anlatan ekipler, sürücüyü uyarmalarının ardından gerekli yasal işlemi uyguluyor.


Zabıta ekipleri, toplu taşıma aracında seyahat eden vatandaşları da klimasını çalıştırmayan veya kurallara uymayan toplu taşıma aracının kooperatif ismi, plakası ve olay zamanını, 444 2 153 çağrı merkezini arayarak veya Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan şikayet formunu doldurarak bildirmeleri konusunda bilgilendiriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.