YEREL HABERLER - 29 Temmuz 2017 Cumartesi 12:38

Esnaf, Büyükşehir Belediyesi’nin haldeki düzenlemelerinden memnun

A
A
A
Esnaf, Büyükşehir Belediyesi’nin haldeki düzenlemelerinden memnun

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, son dönemde Mersin Hal Kompleksi’nde yaptığı düzenlemeler ve yenilikler, hal esnafını memnun etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, son dönemde Mersin Hal Kompleksi’nde yaptığı düzenlemeler ve yenilikler, hal esnafını memnun etti. Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Münir Şen, bu yıl halde ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, Hal Kompleksi’nin fiziki olarak yaşanabilir hale geldiğini söyledi.


Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 820 bin ton işlem hacmi ile Türkiye ve Avrupa’nın sayılı hal kompleksleri arasında gösterilen Mersin Hal Kompleksi, son dönemde gerçekleşen düzenlemeler ile çağa ayak uydurma yolunda önemli bir yol kat ederken, kompleks esnafı da çalışmalar konusundaki memnuniyetlerini ifade ediyor. Yaklaşık 750-800 dönüm arazi üzerine kurulu olan ve bünyesinde bin 250 civarında işyeri barındıran Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancılar Kompleksi’nde son üç yılda iyileştirme çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda kompleks içindeki hırsızlık olayları ile mücadele edilmesi konusunda hal güvenlik görevlilerinin sayısının arttırılmasının yanı sıra güvenlik istinat duvarının yenilenmesi çalışmaları hayata geçirilirken, park alanları da aktifleştirildi.


Güvenlik istinat duvarı üzerindeki kamera kontrol sisteminin daha aktif hale getirilmesi konusundaki çalışmalar devam ederken, kayıp kaçak kontrol sistemi de etkin bir biçimde kullanılıyor. Ayrıca hal çıkış noktasının inşaatı devam ederken, boş kap depolama alanları ve kısa bir süre önce temeli atılan çöp depolama tesisi de yakın zamanda esnafın hizmetine sunulacak.


Halde yapılan çalışmaları değerlendiren Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (MERSEMKOM) Başkanı Münir Şen de Kompleksin özellikle 2017 yılında önemli bir değişim içine girdiğini kaydetti. Mersin Toptancılar Kompleksi’nin son 20 yıl göz önüne getirildiğinde oldukça ihmal edildiğini belirten Şen, “2017 yılında hal için ciddi yatırımlar yapıldı. Özellikle bizim yıllardır mücadelesini verdiğimiz güvenlik istinat duvarımız bitti. Boş kap depolama alanlarımız yapılıyor. Kantar ve asfalt sorunumuz çözüldü. En önemli sorunlarımız arasında yer alan temizlik sorunumuz konusunda ciddi yatırımlar yapılıyor. Güvenlik sayısının arttırılması, yol süpürme araçlarının geceleri halimizi temizlemesi ve çöp konteynerlerimizin günde iki defa boşaltılmaya başlanması hijyen açısından çok ciddi anlamda katkı sundu. 3 nolu kapımızın yapımı da devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a, halimize yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Halimiz çok şükür fiziki olarak yaşanabilir hale geldi” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşmüştü. Yerde yuvarlanmasının abartılı bulunması ve tepki görmesi sonrasında Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında 25 Mayıs tarihinde İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen Efe’nin yuvarlanması abartılı bulunup tepki çekti. İstifa etti AK’ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, dün İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlattığını duyurmuştu. Bugün ise AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Efe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Herkes sonuca baktı. Sebebi kimse sormadı olsun varsın sormasınlar. Arsızlık etmedim, yüzsüzlük etmedim, hırsızlık yapmadım. Sevgili dostlarımızın yüzünü yere düşürecek hiç bir işin içinde olmadım. Bölge parti etnik köken gözetmeksizin herkesin iyi ve kötü gününde her haline ve her şeyine rağmen zaman mefhumu gözetmeden her şartta hizmet ettim. Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm...Düşürüldüm... Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla Yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi. (FK-