YEREL HABERLER - 20 Ağustos 2017 Pazar 14:22

Mersin’de ilk mavi bayrağı Kızkalesi Halk Plajında göndere çekti

A
A
A
Mersin’de ilk mavi bayrağı Kızkalesi Halk Plajında göndere çekti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kızkalesi’nde Mersin’in halk plajları arasında alınan ilk mavi bayrağını gerçekleştirilen törenle göndere çekti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kızkalesi’nde Mersin’in halk plajları arasında alınan ilk mavi bayrağını gerçekleştirilen törenle göndere çekti.


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş. Kızkalesi halk plajında mavi bayrak alabilmek için gerekli 33 kriteri yerine getirerek, plaja ilk mavi bayrağı kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi, ilerleyen zamanlarda Mersin’in bütün plajlarını mavi bayraklı hale getirmeyi hedefliyor. Bugün düzenlenen törenle mavi bayrak göndere çekildi. Törende konuşan Başkan Kocamaz "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana sahillerdeki bu keşmekeşliği ortadan kaldırmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Sahillerin bir an evvel Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini ve tek elden bu bölgede vatandaşlarımızın denize girmesini sağlamak üzere bir görev talebinde bulunduk. Tabi henüz her taraf Büyükşehir’e tahsis edilmiş değil ama tahsis edilen yerlerde bizim amacımız Mersin sahillerinin tamamını mavi bayraklı hale getirmek. Plajlar konusunda bu bir ilk. İnşallah son da olmayacak. Biz bundan sonra da bu gayretlerimizi sürdüreceğiz ve bize tahsis edilen yerlerin tümünü mavi bayraklı hale getireceğiz. Şu anda otellerimizde mavi bayraklar var ama sahiller olarak bu bir ilk ve son da olmayacak. Bundan sonra devam edecek" dedi.


Elde edilen mavi bayrakları gören yetkililerin bu güne kadar tahsis edilmeyen plajları da Büyükşehir’e tahsis etmeleri temennisinde bulunan Kocamaz, “Burada amacımız vatandaşımızı daha rahat ettirmek ve kontrollü bir şekilde birilerinin baskısını alet etmeden, birilerinin ekonomik egemenliğine buraları geçirmeden en kaliteli hizmeti vatandaşımıza vermek istiyoruz. Arkadaşlarımız geçmişten alınan derslerle de titiz davranıyor ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet veriyorlar. Ben bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve gayretlerinin artarak devam etmesini umuyorum. Mavi bayraklarımızın da inşallah diğer plajlarımıza aynı şekilde yansımasını temenni ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.


Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüyken, bu kriterler plajda yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ile can güvenliği ve hizmetler başlıkları altında toplanıyor. Plajda gerekli ilk yardım malzemelerinin bulunmasından tutun da, kirlilik kazaları ve riskleri ile mücadele edebilecek acil durum planlarına, plajda farklı kullanımlar sonucu olabilecek kazalara karşı alınabilecek önlemlerin hepsi Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından yerine getirildi.


Törenin ardından Başkan Kocamaz, engelliler plajının da incelemelerde bulunarak, engelli vatandaşlarla buluştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.