YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 14:37

CHP’Lİ SEÇER TARSUS’UN KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

A
A
A
CHP’Lİ SEÇER TARSUS’UN KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

CHP Mersin milletvekili Vahap Seçer, bir ülkeyi yıkan en büyük tehlikenin ayrımcılık olduğuna işaret ederek, Tarsus’un 90 yıl önce bu oyuna gelmediğini, bugün bir kez daha oynanmak istenen oyuna Türkiye’nin de gelmeyeceğini belirtti.
Mersin’in Tarsus ilçesinin 27 Aralık Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 90. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan CHP’li Seçer, "Bugün, hepimiz için büyük bir onur ve gurur kaynağı olan Milli Mücadelemizin şanlı günlerinden Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü kutluyoruz. 27 Aralık 1921 tarihinde asla vazgeçemeyeceğimiz bağımsızlık tutkusu, Tarsus’taki istiklal mücadelesi ile kendini bir kez daha göstermiştir” dedi.
Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tarsus’un, aynı zamanda dinlerin ve medeniyetlerin beşiği olduğunu kaydeden Seçer, ilçenin, Hititlilerden Asurlulara, Finikelilerden İonyalılara kadar tarihi boyunca hep “lider kent” olduğunu ve geçmişin görkemli günlerinin izlerini bugün sokak ve caddelerinde yaşattığını vurguladı.
Tarsus’un kurtuluşundaki başarının sırrının, birlik ve beraberlik içerisinde oluşunda yattığının altını çizen Seçer, “Bir ülkeyi yıkan en büyük tehlike ayrımcılıktır. 90 yıl önce Tarsus bu oyuna gelmemiştir. Ermeni komşularımızla bir arada yaşarken, bizi bölmeye parçalamaya çalışanlar, bugün aynı oyunu bir kez daha ama bu kez parlamentoları aracılığıyla sergilemek istemektedirler. 90 yıl sonra Türkiye de bu oyuna gelmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Tarsus halkını mirasına sahip çıkmaya çağıran Vahap Seçer, şöyle devam etti: “Paha biçilmez mirasımıza birlik ve beraberlik içerisinde yeniden sahip çıkmalı, Tarsus’umuzu Türkiye’nin markası yapabilmek için var gücümüzle çalışmalıyız. İşçimiz, işverenimiz, köylümüz, esnafımız, siyasilerimiz kısacası tüm halkımız alın terimizle, emeğimizle güzel kentimizin karşı karşıya kaldığı tüm sosyal ve ekonomik sorunların çözülmesi için uğraşmalıyız. Bugün ‘boynu bükük’ gibi görünen kentimizi, yeniden geçmişteki görkemli günlerine kavuşturmalıyız. Kurtuluş mücadelesi veren kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir