GENEL - 17 Kasım 2017 Cuma 16:14

Başkan Tarhan müdahale etti ağaçlar kesilmekten kurtuldu

A
A
A
Başkan Tarhan müdahale etti ağaçlar kesilmekten kurtuldu

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde bir okul inşaatı için arazideki ağaçların kesileceği bilgisi üzerine bölgeye giden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yetkililerden hiçbir ağacın kesilmeyeceği sözünü aldı.

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde bir okul inşaatı için arazideki ağaçların kesileceği bilgisi üzerine bölgeye giden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yetkililerden hiçbir ağacın kesilmeyeceği sözünü aldı.


Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Çamlıca Mahallesi’nde orman arazisi içerisinde bulunan bir alan, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. 1980’li yıllardan bu yana zeytinlik olarak kullanılan alanda bulunan ağaçların kesileceği yönünde duyum alan vatandaşlarla görevliler arasında tartışma yaşandı. 170 zeytin ağacının bulunduğu alanda iş makinelerinin olduğunu gören vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Yaşanan gerginliği haber alarak bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek, kesimin durdurulmasını sağladı. Bölgede yaşayan vatandaşlarla da görüşen Başkan Tarhan, projenin zeytinliklerin korunacağı şekilde uygulanacağı garantisini verdi.


"Gerekli sözü aldık"


Mezitli’de her buldukları boş alana ağaç dikip koruluk yaptıklarını söyleyen Başkan Tarhan, “Kentin en merkezi yerlerinde 36 Jakaranda koruluğunun yanı sıra zeytin ve kayısı korulukları yaptık. Böylesi yeşile ve ağaçlandırmaya önem verdiğimiz bir yerde zeytin ağaçlarının kesilmesine razı olamayız. Konuştuğumuz ve gereken duyarlılığı gösteren yetkililere, alana kadar gelerek olayın büyümesini engelleyen Mezitli İlçe Emniyet Müdürüne teşekkür ediyorum. 170 ağaçtan yaklaşık 100 tanesi okul alanı içerisinde bulunuyor. Zeytinliğin korunması ile ilgili tüm sözleri aldık. Ancak alanda bulunan yapılaşmayla ilgili kimsenin yapacağı bir şey yok. Kanunlar çerçevesinde hareket edilerek sorunsuz şekilde okulumuzun yapılması sağlanacaktır” dedi.


Bölgede yaşayanlar, zeytinliğin kesilmeyeceği kararı üzerine Başkan Tarhan’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle alkışlarla teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kötekli-Kampüs-Yeniköy-Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 7 TL’den 1 TL’ye düşürdü. 31 Mart yerel seçimleri öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaatlerinden biri olan üniversite ring hattının 1 TL’ye düşürülmesi öğrencilerin yüzünü güldürdü. Öğrenciler ring seferlerini gün içinde birkaç kez kullanmak zorunda kaldıklarını, bu uygulamanın bütçelerine destek olacağını belirtti. Başkan Aras sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Sevgili öğrenciler, sabah size güzel bir haber vereceğimi söylemiştim. Nisan ayındaki ilk UKOME toplantısında Kötekli, Kampus, Yeniköy ve Turgutreis Öğrenci Yurtları bölgesindeki ring sefer ücretlerini öğrencilerimizin bütçelerine katkı sunmak için bu zor ekonomik şartlarda onlara bir nebze destek olabilmek için 1 liraya düşürüyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi İlke Varol öğrenciye yapılan her desteğin geleceğe yapılan katkı olacağını, öğrenciler için daha güzel fırsatlar sunulması gerektiğini söyledi ve uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür etti. Tıp Fakültesi öğrencileri de fakültelerinin yukarıda olduğunu, gün içinde ring seferlerini birkaç kez kullandıklarını, 1 TL ile ancak sakız alınabildiğini söylediler ve bu indirimin bütçelerine de destek olacağını belirttiler. Engin Dural; “Ring seferlerindeki indirim sonrası olumlu dönüşler aldık” MUTTAŞ Toplu Ulaşım Birim Sorumlusu Engin Dural 1 Mayıs itibari ile başlayan uygulamadan öğrencilerin çok memnun olduğunu belirtti ve 13 araçla ring seferlerin devam edeceğini belirtti. Engin Dural; “1-48 kampüs ring Tıp Fakültesi güzergahında 10 araçla toplu taşıma hizmeti sunuyoruz. Ayrıca kampüs içerisinde görev alan 3 aracımızda ring, toplu taşıma seferlerine devam ediyor. Öğrencilerimiz için ring seferleri 1 Mayıs’tan itibaren 1 TL oldu ve olumlu dönüşler aldık”