GENEL - 24 Kasım 2017 Cuma 15:25

Çocuklar doğru diş fırçalama yöntemini öğreniyor

A
A
A
Çocuklar doğru diş fırçalama yöntemini öğreniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla ortaokul düzeyindeki öğrencilere farkındalık eğitimi verildi ve yaklaşık 500 öğrenciye diş macunu ile diş fırçası hediye edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla ortaokul düzeyindeki öğrencilere farkındalık eğitimi verildi ve yaklaşık 500 öğrenciye diş macunu ile diş fırçası hediye edildi.


Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda öğrencilerin bilinçlenmesi sağlanırken, dişlerini neden ve nasıl fırçalamaları gerektiği anlatıldı. Öğrencilere doğru diş fırçalama yönetiminin ne olduğu gösterildi. Toroslar İlçesi Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitimde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Diş hekimi Serhat Işılak tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verildi. Diş macunu ve diş fırçası hediye edilen ortaokul düzeyindeki öğrencilere, diş hekimliğinin meslek tanımı yapıldı ve doğru meslek seçiminin nasıl yapılması gerektiği ile diş hekimliğinin nasıl bir meslek olduğu konuları anlatıldı. Öğrencilere meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken noktalar aktarılırken, bir diş hekiminde bulunması gereken özellikler, kimlerin diş hekimi olabileceği ve meslek seçimlerinin başarıyı nasıl etkilediğinden söz edildi. Diş çürüklerinin önemli sağlık problemlerine neden olabileceğinden bahseden Serhat Işılak, herkesin düzenli olarak günde iki defa dişlerini fırçalamaları ve diş ipi kullanarak diş çürüklerinin önlenebileceğine dikkat çekti. Ağız ve dişin konuşma, yeme ve içmede olan öneminden, diş çürüklerine neden olan etkenlerden ve yılda en az bir defa da diş hekimine gidilmesinin gerektiğinden bahseden Işılak, dişte problem oluşmadan doktora kontrole gitmenin önemine vurgu yaptı. Işılak, sigaranın da ağıza ve dişe neden olan zararlarını ve ağız sağlığını nasıl olumsuz yönde etkilediğini anlatarak, aşırı tatlı tüketiminden kaçınılarak, sert kabuklu yiyeceklerin dişlerle kırılmaması gerektiğini dile getirdi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen eğitimlerin kendisi ve arkadaşları için oldukça bilgilendirici olduğunu söyleyen 8. sınıf öğrencisi Zeynep Sıla Çınar, “Diş hekimliği, hemşirelik mesleği, ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgiler öğrendim. Ben normalde de diş sağlığıma dikkat ediyorum ama bundan sonra daha çok dikkat edeceğim. Bu eğitim sayesinde çok faydalı bilgiler öğrendik. Diş hekimi ya da hemşire olmak isteyen arkadaşlarımıza yol gösterici bir eğitim oldu. Zaten sınav sistemi değiştiği için birçok öğrencinin kafası karışık. O yüzden bu eğitimler bana da, arkadaşlarımıza da çok yardımcı oldu. Eğitimler için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


5. sınıf öğrencisi Sühede Ulucan ise “Bu eğitimlerle dişlerimizin sağlığı için neler yapmamız gerektiğini ve dişlerimizin önemini öğrendik. Diş fırçası ve macunu da dağıttılar. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim, herkesi mutlu etti” şeklinde konuştu.


Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı hemşire Mehtap Şimşek de hemşirelik mesleği hakkında çocukları bilgilendirdi. Verilen eğitimin ardından öğrenciler merak ettikleri soruları Işılak ve Şimşek’e yöneltti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul hummel Türkiye, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile birlikte yeni koleksiyonunu tanıttı Sporda 100. yılını kutlayan hummel Türkiye, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile iş birliğini lansman partisiyle kutladı. İlkbahar-Yaz 2024 koleksiyonunun da tanıtıldığı partide canlı renkleri ve enerjik tasarımıyla dikkat çeken Bubblegum ayakkabı koleksiyonu ilgi gördü. hummel Türkiye, İlkbahar-Yaz 2024 koleksiyonunun lansmanını, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle kutladı. Etkinlik, şehrin merkezindeki şık bir mekânda gerçekleştirildi ve katılımcılara renkli bir deneyim sunuldu. Enerjik ve renkli tasarımlar hummel Türkiye, bu özel günü, markanın değerlerini ve estetik anlayışını yansıtan yeni koleksiyonu ile taçlandırdı. İlkbahar - Yaz 2024 koleksiyonu, sürdürülebilirlik ve estetik detayları bir araya getiriyor. Etkinliğin yıldızı ise enerjik ve canlı renkleriyle ön plana çıkan Bubblegum ayakkabı koleksiyonu oldu. Koleksiyonda yer alan çok renkli tasarımlar, güneşli günlerin neşesini yansıtırken, modern ve sürdürülebilir spor giyim anlayışını da spor severlerle buluşturuyor. Marka, modayı ve fonksiyonelliği bir arada sunarak spor giyimde yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Etkinlikte, Sıla Türkoğlu da yeni koleksiyonun yüzü olarak, şıklığı ve zarafetiyle dikkatleri üzerine çekti. Etkinlik, müzik, eğlence ve modanın iç içe geçtiği unutulmaz anlara sahne oldu. “Her alanda Türkiye ile olan bağımızı güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” Sıla Türkoğlu ile iş birlikleri hakkında konuşan hummel Türkiye Ülke Direktörü Eddy Massier, “Genç ve başarılı oyuncu Sıla Türkoğlu ile keyifli ve heyecan verici bir anlaşmaya imza attık. 100. yılımızı kutlarken, markamızı tanımlayan öncü başarıların, ikonik spor anlarının ve ilham verici insan becerilerinin yüzyılını da kutluyor; her alanda Türkiye ile olan bağımızı güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi. "hummel Türkiye ile keyifli bir yolculuk" Gecenin yıldızlarından olan Sıla Türkoğlu ise hummel Türkiye ile ilgili şunları belirtti: "hummel Türkiye ile bu yaratıcı yolculuğun bir parçası olmak benim için keyifli bir deneyim. 100. yıl gibi özel bir dönemde markanın yüzü olarak, İlkbahar - Yaz 2024 koleksiyonumuzu tanıtmak ve bu renkli etkinlikte yer almak beni çok heyecanlandırıyor. hummel’ın sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımı, spora olan tutkumla kusursuz bir uyum içinde."
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: “Kendi öz kaynaklarımızla üretip, Tokat’ı daha yaşanabilir bir şehir yapacağız” Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu belediye teknik birimi şantiyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, belediyenin teknik birimler şantiyesini ziyaret etti. Teknik birimlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Korkmaz ve teknik birim müdürleriyle birlikte şantiyesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, şantiye personellerine kolaylıklar diledi. Şantiye bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Yazıcıoğlu, üretken belediyecilik anlayışıyla belediyenin kendi öz kaynakları ile Tokat şehrini daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceklerini vurguladı. "Üretken belediyecilik anlayışımızla Tokat’ımızda yeni değişimlere adım atıyoruz" Daha yaşanılabilir bir şehir için canla başla, durmadan yorulmadan çalışacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Mesaimize teknik birimlerimizi ziyaret ederek başladık. Tokat Belediyesi şantiyemizde ekiplerimiz bir yandan gerekli bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da şehrimizin ihtiyaçlarını kendi öz imkanlarımızla üretiyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren kendi imkanlarımızla üretmenin güzelliklerini yaşamaya başladık. Üretken belediyecilik anlayışımızla Tokat’ımızda yeni değişimlere adım atıyoruz. Tokat’ımız için, Tokatlı değerli hemşehrilerimiz için gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan, ayırmadan, ayrıştırmadan çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Medical Point, ’En İyi İşveren Ödülü’nü alan tek hastane oldu İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ araştırmasında, 1000’in üzerinde çalışanı olan 18 şirket arasında 7’inci olurken, ödül alan tek hastane olmayı da başardı. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Gecesini gündüzüne katarak büyük emek veren takım arkadaşlarımla gurur duyuyor, markamızın ödül alan tek hastane olmasının kıvancını yaşıyorum” dedi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, 2024 yılı Türkiye’nin en iyi işverenlerinin belirlendiği Great Place To Work Enstitüsü tarafından ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ araştırmasında, 1000’in üzerinde çalışanı olan 18 şirket arasında 7’inci oldu. Medical Point Hastaneler Grubu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Çok değerli takım arkadaşlarım zor zamanlarda bile gece gündüz demeden çalışarak, Medical Point markasını daha da güçlendirdi. Onların çabaları olmadan, bu başarıyı yakalamak mümkün olmazdı. Çalışan gibi değil bir aile üyesi gibi davranan, işine ve değerlerimize sahip çıkan, ’Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ listesinde yer almamızı sağlayan, bu gururu markamıza yaşatan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Markamızın ödül alan tek hastane olmasının kıvancını da ayrıca yaşıyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atmak dileğiyle.” ifadelerini kullandı.