GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 11:57

Suriyeli mültecilere diş fırçası ve diş macunu desteği

A
A
A
Suriyeli mültecilere diş fırçası ve diş macunu desteği

Mersin’deki Suriyeli mültecilere, diş fırçası ve diş macunu yardımında bulunuldu.

Mersin’deki Suriyeli mültecilere, diş fırçası ve diş macunu yardımında bulunuldu.


Mersin Çamlıbel Lions Kulübü üyeleri, merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu Mahallesi’nde tarım işçisi olarak çalışan ve kendi yaptıkları çadırlarda yaşayan mültecilere, ’Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında diş macunu ve diş fırçası desteğinde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile birlikte gerçekleştirilen aktivite kapsamında, mültecilere 250 diş fırçası ve 400 adet diş macunu dağıtıldı.


Kulüp Başkanı Kadriye Gedik, bu tür sağlık aktivitelerinin, özellikle İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte artarak devam edeceğini, daha çok kesime ulaşabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa ormanlarını korumak için yürüdüler Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen "Orman Benim" etkinliği kapsamında çevre temizliği yapıldı. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından insan atıklarından kaynaklı orman yangınlarının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen "Orman Benim" projesi kapsamında çevre temizliği yapıldı. Kampanyada orman yangınlarının önlenmesi için Alaşehir Evrenli Mahallesi mevkiinde bulunan orman sahası, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ve çevrede bulunan tesislerin etrafındaki yanıcı çalı, örtü temizliği ve alt dal budaması sonucu oluşan artıkların temizlenmesi, çöplerin temizlenmesi etkinliği yapıldı. Alaşehir Orman İşletme Şefliği tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Orman Şefi Yasin Demirer, "İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisi ile en fazla artış görülen afetlerin başında orman yangınları gelmektedir. Akdeniz iklim kuşağında bulunan ülkemizde, ormanlarımızın büyük kısmını yangına hassas ormanlar oluşturmaktadır. Son 10 yıllık yangın istatistiklerini incelediğimizde, ülkemizde yılda ortalama 2bin600 adet orman yangını meydana geldiği görülmektedir. Aynı istatistikler, bizlere çıkan yangınların sayısal olarak yüzde 87 ‘sinin insan kaynaklı, geri kalan yüzde 13’nün yıldırım kaynaklı , doğal nedenler yangınlar olduğunu göstermektedir. İnsan kaynaklı yangınlardan zarar gören alanın, toplam yanan alan içindeki payı ise yüzde 99 olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla , orman yangınlarının doğal olmayan sebeplerinin azaltılması ile ormanlarımız büyük ölçüde yangınlardan korunacaktır. Toplumsal bir sahiplenme ile başarıya ulaşacağına inandığımız ‘’Orman Benim’’ kampanyası ile toplumsal farkındalık oluşturup, yangın sayılarını ciddi oranda düşüreceğiz. Böylece mevcut söndürme kapasitemizi daha verimli kullanarak toplumumuz için bir tehdit haline dönüşen orman yangınlarının zararlarını en aza indireceğiz. Bu kampanya ile başta insan faaliyetlerinin yoğun olduğu ormanlardan geçen yolların kenarları olmak üzere, ormanlarımızdaki çöpleri ve yangına sebep olabilecek maddeleri temizleyecek, ormanlarımızdaki yangın yükünü azaltacak ve Yeşil Vatan’ımızı orman yangınlarıyla karşı karşıya bırakmayacağız" dedi. Etkinliğe katılan öğrenciler çevre temizliği yaparak, ormanlara ve yol kenarlarına cam şişe ve sönmemiş sigara atılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Etkinliğe Alaşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Suat Akdut, Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Kacar, Alaşehir Orman İşletme Şefliği personelleri, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı personelleri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
Elazığ Elazığ’da orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" kampanyası başlatıldı Elazığ’da orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarını önlemek için orman yolları, yangın önleme şeritleri, orman bakımı, enerji nakil hattı altları yakınında yanıcı etmenlerin temizliği gibi birçok çalışma yürütüyor. Bu çerçevede orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da "Orman Benim" kampanyası düzenlendi. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde Fırat Üniversitesi rektörlük kampüsü ormanlık alanında yürütülen kampanya ile ilk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin de katılımıyla orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin yanı başındaki yanıcı maddelerin azaltılması ve çöplerin temizlenmesiyle orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanıyor. Kampanya ile ilgili bilgi veren Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın bugün saat 10.00’da 81 ilde eş zamanlı olarak başlatmış olduğu ’Orman Benim’ etkinliğini bugün sayın valimizin de koordinesinde Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin kampüsündeki mevcut ormanda icra etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Malum küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle orman yangınları büyük ölçüde tehdit oluşturmaya başlamıştır. Ülkemizde de orman yangınlarını önlemek amacıyla genel müdürlüğümüzün bizlere talimatları şu yönde; yangın öncesi eğitimlerin öğrenciden köy korucularına, jandarma birliklerimize ve vatandaşlara, yangın gönüllerine bu eğitimlerin zamanında yapılması yönünde talimatları olmuştu. 8 ilde malum Elazığ Orman Bölge Müdürlüğümüzün alanı Malatya’dan Hakkari’ye kadar, şu an 8 ilde de ’Orman Benim’ kampanyası uygulamaya geçildi. Bugün sizlerle yanıcı maddelerin ortadan kaldırılması, atılan çöplerin temizlenmesi, kurumuş dalların ve otların alandan temizlenmesi yönünde halkımızda, öğrencilerimiz arasında bilinçlendirme, bir hassasiyet oluşturma ve farkındalık oluşturmak amacıyla bugün bu etkinliği Elazığ’da icra edeceğiz” dedi. Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, kurum müdürleri, akademisyenler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Niğde Niğde’de daha temiz bir orman için çöp topladılar Niğde’de "Orman Benim Kampanyası" çerçevesinde çöp toplama etkinliği düzenlendi. Orman yangınlarını önlemek ve temiz bir çevre için Kumluca-Hamamlı Erozyon Kontrol Sahasında düzenlenen çöp toplama etkinliğine Niğde Valisi Cahit Çelik, kurum müdürleri, emniyet teşkilatı mensupları, sağlıkçılar, izci kulüpleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Niğde Valisi Cahit Çelik, vatandaşları doğaya karşı daha dikkatli ve hassas olmaları konusunda uyardı. Bugün ’Orman Benim Kampanyası’ çerçevesinde Kumluca ve Hamamlı Mahallesi’ndeki yaklaşık bir 326 dönümlük ormanlık arazide temizlik yapılacağını belirten Vali Çelik, "Orman yangınlarının en büyük sebebi insan kaynaklı, son yıllarda Türkiye’de ortalama bir yılda 2 bin 600 civarında orman yangını oluyor ve bu meydana gelen orman yangınlarının yüzde 83’e yakını insan kaynaklı. Maalesef ormanlarımızı çok iyi kullanmıyoruz. Ormanlarımız hem habitat açısından hem de doğal güzellik açısından çok önemli. Ben sabahları bazen burada koşuyorum, gerçekten girdiğin zaman orman içerisinde her türlü çöpü bulabiliyorsunuz. Plastik atıklar, çöp poşetleri, şişeler, tek ülkemiz var, tek ilimiz var ve tek bir gezegenimiz var. Sonuçta dünya bizim evimiz. Türkiye de bizim evimiz. Bu anlamda ülkemizi, memleketimizi, temiz tutmak zorundayız. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Daha dikkatli ve hassas olmalarını istirham ediyorum. Bir insan nihayetinde kendi evinde çöp içerisinde yaşamaz, yaşamak istemez. Çöp içerisinde eğer yaşıyorsa gerçekten biz o insana hasta damgasını vuruyoruz. Çevreye karşı da bu şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Sonuçta burası bizim evimiz ve sahip çıkmamız gerekiyor. Ormanlarımızın temiz olması gerekiyor. Bir pet şişe, cam şişe yangına sebebiyet verebiliyor. İnşallah bundan sonraki süreçte vatandaşlarımız, bizler, öğrencilerimiz hem ormana hem doğaya hem çevreye daha duyarlı olurlar" ifadelerini kullandı.