GENEL - 17 Şubat 2018 Cumartesi 17:02

Üniversite öğrencilerine çocuk hakları eğitimi

A
A
A
Üniversite öğrencilerine çocuk hakları eğitimi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencilerine çocuk hakları eğitimi verildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencilerine çocuk hakları eğitimi verildi.


İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı tarafından verilen eğitimde, ’çocuğun yüksek yararı’ kapsamında ’Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin çocuklar için uygulama alanları konusunda bilgiler verildi.


Türkiye’nin de imzaladığı ’Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, anayasa hükmünde olduğunu belirten Sarı, ’Çocuk Hakları ve Ailenin Korunması’ maddesinin de anayasa tarafından güvence altına alındığını, çocuk koruma kanunu ve başbakanlık genelgeleriyle de günlük hayatta yasal olarak uygulanabilir hale geldiğini anlattı.


Çocukların mutlaka çocuk hakları sözleşmesinde yer alan temel haklarını kullanmalarının onların ileride sağlıklı bireyler olarak toplum hayatına hazırlanmalarına katkı sağlayacağını vurgulayan Sarı, "Çocuklarımız küçük yaşta öncelikle akranlarıyla birlikte çocukluklarını yaşaması gerekir. Ancak maalesef günümüzde çocuklar sınav maratonuyla bir birlerini rakip olarak görüyorlar. Bu durum yetişkinlik dönemlerinde de oluşan manevi boşluk nedeniyle bazı olumsuzluklara yol açabiliyor. Bu nedenle çocuklarımız, öncelikle temel haklarını bilip bu kapsamda çocukluklarını mutlaka yaşaması gerekir. Bunun en önemli yolu da ailenin eğitilmesi ve eğitim müfredatlarında çocuk haklarının temel alınmasıdır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-