GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 17:42

Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi’ne ilişkin yarışma sonuçlandı

A
A
A
Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi’ne ilişkin yarışma sonuçlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile Çamlıbel Limanı Arası Kıyı ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.


Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, 5 çalışma, ‘Eşdeğer Proje’, 3 çalışma ise ‘Satın Alma Projesi’ olarak ödüllendirildi. Törende, 5 eşdeğer proje sahiplerinin her birine 50’şer bin lira ve mutlaka değerlendirilmesi gereken çalışmalar olarak görülen üç satın alma projesinin her birine de 6’şar bin lira ödül verildi.


Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Üç aylık bir hazırlık döneminin ardından 2 Mart 2018 tarihindeki ilk jüri toplantısıyla başlattığımız yaklaşık dört aylık sürecin gurur gününe gelmiş bulunuyoruz. Şehir planlaması, mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarında ülkemizin sayılı uzmanlarından oluşan jürimiz yoğun bir çalışma temposunun ardından, yarışmamızın seçilen fikir projelerini belirlemiş bulunuyor. 26-28 Haziran tarihlerindeki son değerlendirme toplantısında hayli zorlandıklarını biliyorum. Zira başvurusu yapılan 62 projeyi, şartnamede konulan ölçülere uygun şekilde değerlendirmek zaten zorlu bir işti. Bir de buna projelerin büyük bir kısmının yüksek kalitesi eklenince değerli jürimizin işi daha da zorlaştı. Sonunda birbirinden güzel 5 çalışmayı Eşdeğer Proje, 3 güzel çalışmayı da Satın Alma Projesi olarak belirlediler. Satın alma bütçemizi daha yüksek tutsaydık, eminim ki daha pek çok projeyi ödüllendireceklerdi" dedi.


Yarışmanın eşdeğer projeleri ödüllerini Mehmet Zafer Ünal, Selahattin Tüysüz, Süleyman Yıldız, Mehmet Cemil Aktaş ve Fırat Doğan kazanırken, Eşdeğer ilk beş proje arasına giremeyen ancak jüri tarafından mutlaka değerlendirilmesi gereken çalışmalara ise Fikret Zorlu, Zeki Şerifoğlu ve Çağlar Barış imza attı. Eşdeğer veya Satın Alma Projesi olarak ödüle layık görülen tüm projelerle ilgili olarak hazırlanan Değerlendirme Raporları, yarışma için özel tasarlanan "mersinkiyiyarismasi.com" sitesinde yer alıyor. Proje fikirlerinin hangi gerekçelerle seçildiği ya da elendiğine dair detaylı açıklamalar, şeffaf bir şekilde kamuoyunun ve uzmanların incelemesine sunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.