YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 14:52

DEPREMZEDELERE "YALNIZ DEĞİLSİNİZ" MESAJI

A
A
A
DEPREMZEDELERE "YALNIZ DEĞİLSİNİZ" MESAJI

Mersin’in Erdemli ilçesinde Teslime Selvi Güneş Kur’an Kursu kursiyerleri, Topraksu Tesisleri’nde kalan 225 depremzedeyi ziyaret ederek yalnız değilsiniz mesajı verdi. İlçe Müftüsü Mustafa Topal’ın da katıldığı ziyarette, kursiyer kadınlar, depremzede kadınlarla birlikte çay içip sohbet etti.
Erdemli Müftülüğü bünyesinde hazırlanan program kapsamında Kur’an Kursu kursiyerleri, Van’da yaşanan deprem dolayısıyla ilçedeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Topraksu Tesisleri’ne yerleştirilen depremzedeleri ziyaret etti.
Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, her hafta perşembe günleri farklı Kur’an kurslarının kursiyerlerinin ziyaretleri sürdüreceğini belirterek, “Burada sizlerin isteklerinizi ve taleplerinizi dinleyeceğiz. Sizlere yönelik, Kur’an kursu açacağız ve burada Kur’an okumayı öğrenebilmenize olanak sağlayacağız. Bu programın düzenlenmesini kursiyerlerimiz istedi. Bugünde gerçekleştirdik” dedi.
İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe’nin depremzede vatandaşlarla birebir ilgilendiğini de hatırlatan Müftü Topal, “Biz sizin yanınızdayız. İsteklerinizi, beklentilerinizi bizlere çekinmeden iletebilirsiniz. Evinizi barkınızı bırakıp geldiniz, hiç kolay değil, hiç olmazsa sıkıntılarınızı en aza indirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Depremzede Koordinatörü Veysel Söker ise 225 depremzedenin Topraksu tesislerinde kaldığını belirterek, Erdemlili vatandaşların depremzede vatandaşları bir gün olsun yalnız bırakmadıklarını kaydetti.
Depremzede kadınlardan Meliha Narhi ise “Burada bize çok iyi davranıyorlar, her konuda yardımcı oluyorlar. Erdemlili kadınlar evlerinde pişirdikleri yiyecekleri bizlerle paylaştı, birlikte sohbet ediyoruz. Bu güzel düşünce ve paylaşım için çok teşekkür ediyorum. Devletimize ve milletimize, kardeşlerimize minnettarız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir