YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 16:25

MERSİN`DEKİ KRUVAZİYER TURİZMİ ÇALIŞMALARI

A
A
A
MERSİN`DEKİ KRUVAZİYER TURİZMİ ÇALIŞMALARI

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Mersin’de kruvaziyer turizmi ile ilgili seferlerin başlamasıyla birlikte kentsel mekanların kalitesinin de artacağını söyledi.
Ekinci, yaptığı açıklamada, son dönemde sıkça dile getirilen kruvaziyer turizminin, kente hem ekonomik hem de yaşam kalitesi açısından faydası olacağını belirtti. Özellikle tur firmalarının gemilerini kente getirmek için öne sürdüğü şartlar arasında ’kentsel mekan kalitesinin arttırılması’ olduğunu vurgulayan Ekinci, "Kruvaziyer turizmi ile ilgili olarak yapılan çalışmaları MERYAP olarak takip ediyor ve destekliyoruz. Bu konudaki her gelişme, inşaat sektörünün canlanmasına yol açacaktır. Eski kent merkezi yeniden hayata geçerken oteller, alışveriş merkezleri, kentsel mekanların yeniden düzenlenmesi gibi birçok konuda yapılacak çalışmalar sektörümüze hareket getirecek ve aynı zamanda büyüyen ve gelişen Mersin’in plansız ve çarpık yapılaşmasını engellemekte önemli rol oynayacaktır. Kruvaziyer turizm gelirlerinden kentimizin pay alması Mersinlilere daha yüksek bir yaşam kalitesi ve daha iyi kentsel mekanlar sunmak açısından oldukça önemlidir" dedi.
Lüks yolcu gemilerinin uğradığı liman kentlerindeki iyi örnekler incelendiğinde, inşaat sektörünün ve müteahhitlik hizmetlerinin kenti düzenleyen, dönüştüren rolünün çok açık bir şekilde görüleceğini kaydeden Ekinci, "Dünyadaki başarı örneklerinde terk edilmiş sanayi bölgelerinin kentsel mekanlar haline getirilmesi, binaların güzel manzara sunması, kentin eski-yeni olarak ayrılması gibi çalışmalarda müteahhitlik hizmetlerinin katkısı yadsınamaz" diye konuştu.
Kentlerin ekonomik kalkınmasının temel destekleri olan fiziksel, mekansal kalkınmanın da en az ekonomik kalkınma kadar önemli olduğunu ifade eden Ekinci, kruvaziyer turizminin de bu işin anahtarı konumunda olduğunu ifade ederek şöyle devam etti; "Nitekim, başarı hikayelerinin hemen hepsinde yapılan çalışmaların kentin atıl duran, çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerinde iyileşme sağladığı görülmekte. Tüm tarihi yapıların restorasyonundan, ulaşımın kolaylaşması için köprü yapımına kadar bir çok müteahhitlik çalışması mevcut. Örneğin, 2012 EXPO Fuarı için Şangay’da yapılan çalışmalar kentteki olumlu gelişmelerin diğer bölgelere doğru yayıldığını gösteriyor. Burası can alıcı nokta. Çünkü, kruvaziyer turizmi, Akdeniz Oyunları, Çamlıbel’in yeniden canlandırılması gibi projeler aynı zamanda, Mersin’in mevcut alanlarının yeniden değerlendirilerek herkesin gıpta ettiği bir dünya kenti olmasına sebep olması açısından son derece önemlidir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir