EĞİTİM - 16 Eylül 2018 Pazar 14:32

Vali Su ’İlköğretim Haftası’nı kutladı

A
A
A
Vali Su ’İlköğretim Haftası’nı kutladı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, birey ve toplumların gelişmişlik ölçütlerinin başında eğitimin geldiğini vurgulayarak, "Bu nedenle çocuk ve gençlerine nitelikli eğitim imkanı sunan milletler daima bir adım önde olmuşlardır" dedi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, birey ve toplumların gelişmişlik ölçütlerinin başında eğitimin geldiğini vurgulayarak, "Bu nedenle çocuk ve gençlerine nitelikli eğitim imkanı sunan milletler daima bir adım önde olmuşlardır" dedi.


Vali Su, ’İlköğretim Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasının ancak eğitim ile olacağına vurgu yaparak, "Bu çerçevede geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim almaları için okullarımızın fiziki ve teknik standartlarını sürekli geliştirmeye, dersliklerimizi son teknoloji eğitim cihazları ve çağdaş materyallerle donatmaya devam etmekteyiz. Aynı zamanda okullarımızı, çocuklarımızın sosyal, sportif ve kültürel becerilerini daha da geliştirecek donatılar ile zenginleştirmek, onları tam bir eğitim yuvası haline getirmek için yoğun çaba harcamaktayız. Elbette eğitimde istediğimiz başarıya ulaşmamızda en büyük sorumluluğu, gelecek nesilleri yetiştirmek gibi kutsal bir görevi özveri ile yerine getirme gayretinde olan öğretmenlerimiz üstlenmektedir. Bu nedenle başta öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimiz ve öğrencilerimiz ile eğitimin tüm bileşenlerinin uyum içerisinde, üzerlerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum" dedi.


Kocamaz: "Güçlü bir Türkiye, çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesi ile mümkündür”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise açıklamasında, eğitim ve öğretimin, insanın kendisine, çevresine ve vatanına faydalı birer birey olarak yetişmesini sağlayan en önemli unsur olduğunu belirtti.


Atatürk’ün, “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder" sözüyle bir ulusun varlığında eğitim ve öğretimin önemini vurguladığını hatırlatan Kocamaz, "Güçlü bir Türkiye, çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesi ile mümkündür. İlimizi ve ülkemizi şu an bulunduğu konumdan daha ileriye taşıyacak tek yer okullarımız, tek çözüm yolu kaliteli ve özverili bir sistemde sunulan eğitim ve öğretimdir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-