GENEL - 22 Eylül 2018 Cumartesi 11:29

Başkan Tuna: "Bu kenti seviyoruz ve hizmet etmek için yetki bekliyoruz"

A
A
A
Başkan Tuna: "Bu kenti seviyoruz ve hizmet etmek için yetki bekliyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kent genelindeki meslek odaları, hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, istişarelerde bulunuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kent genelindeki meslek odaları, hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, istişarelerde bulunuyor.


Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD), Mersin Ticaret Borsası, Mersin Ortadoğu Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ORİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi, Mersin Cem Evi, Mersin Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği, Mimarlar ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubelerini ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Başkan Tuna, her zaman istişareye ve ortak akıl ilkesine önem vereceklerini söyledi. Ziyaretlerinde büyükşehir belediye başkan adaylığı ile ilgili süreci ve 15 yılda Toroslar ilçesinde hayata geçirdikleri ulusal ve uluslararası platforma yansıyan hizmetlerini de anlatan Tuna, kentin problemleri ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Toroslar ilçesinde gerçekleştirdikleri hizmetlerin ve projelerin Büyükşehir genelinde yapacakları çalışmaların teminatı olduğuna da dikkat çeken Tuna, "Bu kent, Allah’ın bahşettiği bütün güzellikleri içerisinde barından bir kent. Daha güzel bir Mersin yani Türkiye özelinde değil dünya genelinde bir Mersin için çalışacağız. Bu kentte adaletli hizmet yapıyorsak, vatandaşlarımızın yanında yer alıyorsak ve daha yaşanılabilir bir kent haline getiriyorsak, bu demektir ki en hayırlı hizmeti yapıyoruz. Hizmette asla adaletsizlik yapmadık. Adaletli olmayan payidar kalamaz. Ben yaptım oldu mantığı ile değil birlikte yönetişim anlayışı içerisinde çalıştık. Onun için bilgiye ve istişareye her zaman ihtiyacımız var. Bu kenti seviyoruz ve bu kentte yaşayan insanlarımızın her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bilgi birikimimiz, siyasi ve belediyecilik tecrübemizle halkımızdan Mersinimize hizmet etmek için yetki bekliyoruz” dedi.


STK başkan ve yöneticileri de Tuna’nın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Tuna’ya çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.