YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 11:31

ANA-KIZ OKULDAYIZ PROJESİ’NDE 2012 HEDEFİ AŞILDI

A
A
A
ANA-KIZ OKULDAYIZ PROJESİ’NDE 2012 HEDEFİ AŞILDI

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Ana-Kız Okuldayız Projesi’nde, 2012 hedefi olan yüzde 60’ı da aşarak, yüzde 61,5 ile Türkiye’de ilk 10’a girdiklerini söyledi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ana-Kız Okuldayız Projesi kapsamında okuma-yazma öğrenen kadınlar, sertifikalarını ve ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Düzenlenen törende konuşan merkez Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, eğitimin önemine vurgu yaparak, bu tür çalışmaların, sorunların çözümü için büyük bir adım olduğunu dile getirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de törende yaptığı konuşmada eğitimin bir süreç olduğunu belirterek, bu sürecin sürekli bir gelişim ve değişim içinde olduğunu kaydetti. Bugünün küçük kız çocuğunun, yarının çocuk büyüten, çocuğu terbiye eden annesi olacağına işaret eden Gül, “Çocuklarımızı yetiştiren kadınlardır. Eğitimli nesiller, ancak eğitimli ellerde büyür. Parlak bir gelecek, bizden emek ister” dedi.
Projenin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştiğini anımsatan Gül, Ana-Kız Okuldayız Projesi çerçevesinde, 8 Eylül itibariyle, 2012’de ulaşmayı hedefledikleri yüzde 60’lık oranı aşarak, şimdiden yüzde 61,5’e ulaştıklarının altını çizdi. Gül, “Bu başarı bizi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye’de ilk 10’a yerleştirdi” diye konuştu.
Özellikle göç alan illerde, dezavantajlı durumda olan aileler ile kırsal kesimdeki ailelerin eğitimi için projenin gerekli olduğunu da anlatan Gül, projenin Türkiye’nin her tarafında etkisini gösterdiğini dile getirdi. Gül, “Ailenin refahı ve mutluluğu anne ve babanın eğitimiyle olur. Kadınların sürekli olarak kendilerini yetiştirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Törende konuşmaların ardından Ana-Kız Okuldayız Projesi çerçevesinde sertifika almaya hak kazanan kadınlara sertifikaları verildi. Okuma-yazma öğrenen kadınlar sertifikalarını, Akdeniz İlçe Kaymakamı Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, Akdeniz Sağlık Grup Başkanı Hürsan Zorba ile Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Aktaş’ın elinden aldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bakan Özhaseki depremzede Özgür ailesine misafir oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Malatyalı depremzede Özgür ailesinin TOKİ tarafından bir yılda yapılarak teslim edilen yeni yuvalarına konuk oldu. Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek Bakan Özhaseki’ye, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya temasları sırasında, Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Depremin üzerinden geçen bir yıl içerisinde yeni yuvalarına kavuşan Fatma Sema Özgür, Bakan Mehmet Özhaseki’yi yeni yuvalarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aile ile birlikte çay içip sohbet eden Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını da iletti. Bakan Mehmet Özhaseki, "Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Eviniz çok güzel olmuş. Güle güle ağız tadıyla oturun" dedi. "Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. Canla başla çalışıyorlar. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Özhaseki çocuklarla da sohbet etti Bakan Mehmet Özhaseki, ziyarette Mehmet Bozkurt Özgür’ün iki çocuğundan üniversite sınavına hazırlanan Beren ve 8’inci sınıf öğrencisi Osman Efe ile de sohbet etti. Bakan Özhaseki, Osman Efe’den, “Tablete takılıp, dersleri aksatmak yok” diyerek söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, hemşirelik bölümünü okumak istediğini söyleyen Beren’e ise, “Çok çalışmalısın. Hiçbir başarı tesadüfen gelmez. İnşallah istediğin bölümü tutturursun” diye konuştu.